Çalık Yedaş'tan Açıklama - Son Dakika
Yerel

Çalık Yedaş'tan Açıklama

Çalık Yedaş\'tan Açıklama

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, kamu dönemindeki 4 yıllık yatırımları 4'e katladıklarını belirterek, "5 ildeki toplam yatırımımız 500 milyon lirayı buluyor" dedi.

13.03.2012 19:21

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, kamu dönemindeki 4 yıllık yatırımları 4'e katladıklarını belirterek, "5 ildeki toplam yatırımımız 500 milyon lirayı buluyor" dedi.

Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'un elektrik dağıtım işini yaklaşık bir yıl önce üstlenen Çalık Yeşilırmak Enerji Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), 2011'de 5 ilde EPDK onaylı toplam 500 milyon lirayı bulan bir yatırıma başladı. Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A. Ş.'nin özelleşme öncesi kamu döneminde 2006-2010 yatırım tutarının yaklaşık 125 milyon lira olduğunu açıklayan Çalık YEDAŞ, özelleştirmenin ardından

2011-2015 yılları arasında planlanan yatırım tutarını, geçen yıl Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'na (EPDK) onaylattı. Çalık YEDAŞ, yatırımda en çok payı ise yüzde 55 ile Samsun'a ayırdı. 500 milyon liralık yatırımdan Çorum yüzde 19, Ordu yüzde 13, Amasya yüzde 7, Sinop ise yüzde 6'lık bir pay alacak. 2011 yılı çalışmaları tamamlandığında 290 adet trafo, 1 milyon 153 bin metre kablo, 284 metal muhafazalı hücre, 193 beton köşk, 4367 yer altı alçak gerilim pano ve box yatırımı gerçekleşmiş olacak. Halen birçok noktada devam eden ve 5 yıl içinde tamamlanacak olan yatırımlar sonuçlandırıldığında 'enerji kesintisinin' meydana gelmeyeceği belirtiliyor.

Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, "Yatırımlar ile amaçlanan nokta; arz güvenliği ve kaliteli enerji sunumudur. Kesintisiz, kaliteli enerji ve hizmet; voltaj, frekans ve harmonik dalgalanmalar açısından standart değerleri sağlamaktır. Bölgemizde kırsal alanda yapılan son yatırım 1986 yılında yapılmış olan şebeke yatırımıdır. Şimdi biz bunların hepsini yeniliyoruz. 5 yıllık süreçte kentte ve kırsalda aynı anda sorunları çözmeyi planlayarak gün geçtikçe kaliteli, kesintisiz enerji alan bölge sayısını artıracağız. Çalık YEDAŞ'ın daha kaliteli ve kesintisiz hizmet üreterek, müşteri memnuniyeti sağlanması temel hedefimizdir. Daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermek için verdiğimiz çabayı müşterilerimiz, kentin yöneticileri ve birçok kuruluş takdir etmektedir. Biz şirket olarak, hizmeti ön planda tutan ve Avrupa Mükemmellik Ödülü'nü de hem müşteri hem çalışan memnuniyetiyle almayı hedefliyoruz. Her yılın sonunda da Samsun ve sorumluluk alanımızda olan Çorum, Amasya, Ordu ve Sinop illerindeki tüm kamuoyunu yatırımlardaki hedeflerimiz ve geldiğimiz nokta açısından faaliyet raporlarımızla bilgilendirmeyi görev biliriz. Bizim için müşteri memnuniyeti esastır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalık Yedaş'tan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement