Çanakkale'den Dönen Öğrenciler'den Vali Daşöz'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Dönen Öğrenciler'den Vali Daşöz'e Ziyaret

Çanakkale\'den Dönen Öğrenciler\'den Vali Daşöz\'e Ziyaret

251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında "Dev öğrencilerden Çanakkale Kahramanlarına Mektup" yarışması sonucunda dereceye giren 280 öğrenci, Çanakkale gezisi dönüşünde Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

07.05.2013 18:23

251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında "Dev öğrencilerden Çanakkale Kahramanlarına Mektup" yarışması sonucunda dereceye giren 280 öğrenci, Çanakkale gezisi dönüşünde Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Çanakkale'den dönen kafile ayağının tozu ile Valilik Brifing Salonunda Vali Halil İbrahim Daşöz'e yaptıkları ziyarette Çanakkale gezisi izlenimlerini anlattılar. Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Eryılmaz, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, öğrenciler adına Hasan Türek Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Pınar Güler, Şehzade Mehmet Koleji öğrencisi Zeynep Cesur, Manisa Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Can Erbay, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rümeyisa Ertem, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Leyla Vural ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, "29 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale gezimiz Manisa Valiliği Dev Öğrencilerden Çanakkale Kahramanlarına Mektup Projesi kapsamında gezi yaptılar. Gezimiz gerçekten çok yararlı oldu. Başta Sayın Valimiz olmak üzere çocuklarımız

sizlere teşekkür ediyorlar" dedi.

Duygularını ifade eden öğrenciler de, Çanakkale gezisinin çok yararlı olduğunu, şehitlikte Çanakkale savaşının anlatıldığı simülasyon gösterilerinden çok etkilendiklerini, sanki savaşı bizzat yaşadıklarını, Nusret Mayın Gemisi'nin bizzat içerisine girerek askerlerin kaldıkları yerleri gördüklerini, şehitlikte gezerken küçük yaştaki insanların savaşta şehit olduklarını ve onlara minnettar olduklarını söylediler. Çanakkale içindeki Aynalı Çarşı'yı, Truva atını gördüklerini anlatarak, çok duygulandıklarını belirten öğrenciler, "Bizi oraya gönderen ve bizlere o havayı solumamıza vesile olan başta Sayın Valimiz ve diğer kurum müdürlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Sponsorlarımıza, işbirliği yaptığımız kurumlara, hocalarımıza, sizlere çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın orayı yerinde ve bilinçli bir şekilde görmeleri çok anlamlı, bu projeyi başından sonuna kadar bir bütün olarak da görmek lazım. Kompozisyon yarışması, Çanakkale'de öğrencilerimizin çekmiş olduğu fotoğrafların ardından şimdi de hızlı bir şekilde kitap hazırlanacak" diye konuştu.

Ziyarette öğrenciler, Vali Daşöz'e Çanakkale'den getirdikleri cam Nusret Mayın Gemisi Biblosu hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Dönen Öğrenciler'den Vali Daşöz'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement