Canik'e Ulusal Basının İlgisi - Son Dakika
Yerel

Canik'e Ulusal Basının İlgisi

Canik\'e Ulusal Basının İlgisi

Gazeteciler, Samsun'un Canik ilçesinde yapılan hizmetleri gezdi ve 'Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun)' kitabının galasına katıldı.

06.10.2013 17:30

Gazeteciler, Samsun'un Canik ilçesinde yapılan hizmetleri gezdi ve 'Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun)' kitabının galasına katıldı.

Ulusal yazılı ve görsel basında görev yapan gazeteciler iki günlük gezi için Canik'e geldi. TRT Türk'ten Bünyamin Yılmaz, TV 24'ten Zeynep Türkoğlu, Star'dan Gülcan Tezcan, İlahiyatçı ve Sosyolog Erol Erdoğan, Yazete.com'dan Adnan Erdoğan, Aksiyon Dergisi'nden Murat Tokay, Akit Gazetesi'nden İbrahim Acar, İMC TV'den Emine Uçak Erdoğan, Haberler.com'dan Esra Şimşek, Milat Gazetesi'nden İsa Tatlıcan, İhlas Haber Ajansı'nden M. Ömer Kılıç, yazar Gülenay Pınarbaşı, Canik'te yapılan yatırımları yerinde gördü.

Gezinin ilk günü Canik Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları" etkinliğine katılan gazeteciler, ikinci gün Canik Belediyesi tarafından ilçede yapılan yatırımları gezdi.

Canik'in köylerini de gezen ve vatandaşlarla sohbet eden gazeteciler, Canik Belediyesi yeni hizmet binasını da ziyaret etti. Burada Başkan Osman Genç ile sohbet eden gazeteciler, yeni hizmet binasının dünü, bugünü ve yarını yansıtan mimarisinin yanısıra teknolojik donanımı ve Türkiye'de ilk olan birimleri ile örnek bir belediye hizmet binası olduğunu söylediler.

Canik'te 9,5 yılda 2.5 milyar liralık yatırım yapılmasını sağladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Biz her şeyi devletten bekleyen bir anlayışa sahip değiliz. Biz özel sektörün önünü açarak Canik'te değişimin nasıl olacağını gösterdik. Samsun'u da özel sektörü şehrimize çekerek yeniden uluslararası bir şehir yapabiliriz. Şehrimizi geleceğe taşıyacak büyük projeler hazırladık. Bunlar uygulandığında Samsun 50 yıl ileriye gidecektir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'e Ulusal Basının İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement