Çelikhan Bal Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

Çelikhan Bal Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Çelikhan Bal Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Çelikhan Kaymakamlığı ve Çelikhan Belediye Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 16.düzenlenen Çelikhan Bal, Kültür ve Turizm Festivali'nin ikinci günü renkli görüntülere sahne oldu.

14.08.2013 17:13

Çelikhan Kaymakamlığı ve Çelikhan Belediye Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 16. düzenlenen Çelikhan Bal, Kültür ve Turizm Festivali'nin ikinci günü renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin ikinci günkü etkinliklere Adıyaman Vali Vekili Levent Öztin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri ile Çelikhanlı vatandaşlar katıldı.

Festivalin ikinci günü kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü davul show ekibi eşliğinde Çelikhan Belediyesi önünden başlayıp, Çelikhan Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti. Burada yapılan protokol konuşmaları sonrasından bal yarışmasında dereceye giren üreticiler, protokol üyeleri tarafından Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilerek, plaketleri verildi.

Vali Vekili Levent Öztin, festivalde yaptığı konuşmada, bu yıl 16. düzenlenen Geleneksel, Bal Kültür ve Turizm Festivalinin Çelikhan ilçesine hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Festivallerin iki temel amacı vardır. Birincisi; ilçenin sahip olduğu güzellikleri, değerleri ve ürünleri tanıtmak, ikincisi ise insanları kaynaştırmaktır. Çelikhan ilçemiz ekonomisi tarıma dayalı olan bir ilçedir. İlçemizin en önemli gelir kaynağı arıcılıktır. Bugün yapılan bu festivalle bu balın tanıtımı ve markalaşmayı sağlamak büyük önem arz etmektedir. Bal üreticilerine tavsiyem kaliteden ödün vermemeleridir. Bu tanıtım çalışmaları artarak devam ettiği sürece bizlerde Valilik olarak bu tür etkinliklere destek vereceğiz. Markalaşmayı sağladığımız gün Çalikhan balının ülke genelinde ve uluslararası alanda hem pazarlaması kolay olacak hem de üreticilerimiz ürünlerini yüksek fiyata satmış olacaktır. Bunun da gerçekleştirilebilmesi için üreticilerimizin kaliteden ödün vermeden biraz daha sabırla çalışmaları gerekmektedir" dedi. Valilik olarak Çelikhan ilçesinde tarımın yanında turizmi de eklemeye çalıştıklarını kaydeden Vali Vekili Öztin, "Devam eden yatırım projelerinin tamamen bitirilerek, hayata geçirilmesi ile birlikte ilçenin çehresi değişecek ve ilçeye ekonomik anlamda büyük katkı sunulmuş olacaktır. Bu festivalin düzenlenmesi noktasında emeği geçen başta Çelikhan Kaymakamlığına, Çelikhan Belediye Başkanlığına ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Lezzeti ve aroması ile Çelikhan Balının diğer bölgelerde yetişen bala oranla çok farklı olduğunu kaydeden Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren ise Çelikhan'da 200 ailenin geçimini arıcılıkla sağladığını belirtti.

Dağdeviren, "İlçe genelinde 10 bin kovan kapasitemiz bulunmaktadır. Bunu daha yüksek rakamlara çıkarabilmek amacıyla Kaymakamlık olarak projelerimiz devam etmektedir. İlçemizdeki arıcılara destek olmak amacıyla Kaymakamlık olarak GAP Bölge Kalkınma İdaresine sunmuş olduğumuz 400 bin TL'lik projemiz kabul edilmiştir. Bütün arıcılarımızın teknik ekipman ve teçhizat eksikliğini bu proje sayesinde giderdik" dedi.

Çelikhan Cumhuriyet Meydanındaki etkinlikler sonrası Vali Vekili Levent Öztin ve beraberindeki heyet, festival etkinlikleri kapsamında Çat barajına giderek, burada yüzen adaları gezip, tekne turu yaptı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikhan Bal Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement