CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması

CHP'li İnce, "Yalova'da yaşayan AKP üyeleri bizim arkadaşlarımız, komşularımız" dedi.

02.06.2014 17:44  Güncelleme: 09:33

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, " Yalova'da yaşayan AKP üyeleri bizim arkadaşlarımız, komşularımız. Biz onlarla beraber yaşayacağız. Ben onların da milletvekiliyim. Vefa Salman onların da belediye başkanı. Onların da hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi.

İnce, dün yapılan seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Yalova Belediye Başkanı seçilen Vefa Salman'la, Gazipaşa Caddesi'ndeki bir çay bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, Yalova'da kutuplaşmaya son verme zamanının geldiğini söyledi.

Yalova'daki seçimde emeği geçen herkese teşekkür eden İnce, "Haksız ve yüzsüz bir seçim dönemini geride bıraktık. Yüzsüz diyorum çünkü kendi sandık görevlisine itiraz eden bir partiyle karşı karşıyayız. Kendisi sandık görevi verdi sonra, 'kısıtlı o kişi, oy kullanamaz' diye şikayet etti. Dünya siyaset tarihine kendi sandık görevlisini şikayet eden tek parti olarak geçti" ifadesini kullandı.

Seçim sürecinde ses ve gürültü yaptıklarını belirten İnce, şöyle konuştu:

"Rahatsızlık verdiğimiz bütün yurttaşlarımızdan özür diliyoruz. Kusura bakmasınlar Türkiye'de siyaset maalesef böyle. Bu süreçte kırdığımız incittiğimiz kim varsa özür diliyorum. Yalova bu seçim sürecinde bir kutuplaşma içine girdi. Bir büyük gerginlik yaşadık. 30 yıldır siyasetle uğraşıyorum. Dünkü gördüğüm gerginliği hiçbir yerde görmedim ama bu gerginliği yapanlar CHP'liler değildir. Yalova'daki AKP'liler de değildir. İstanbul'dan gelen AKP'li militanlardır. Yalova'da yaşayan AKP üyeleri bizim arkadaşlarımız, komşularımız. Biz onlarla beraber yaşayacağız. Ben onların da milletvekiliyim. Vefa Salman onların da belediye başkanı. Onların da hakkını kimseye yedirmeyiz. Onlara da kimse haksızlık yapamaz. Onlar bize dün gerekli saygıyı gösterdiler ama İstanbul'dan gelen militanlar her yerde gerginlik çıkarmaya çalıştılar. Emin olun ki hazırlıklıydık, geri püskürttük, hazırlıklıydık."

AK Partililerin seçim sürecinde çeşitli sözler verdiğini söyleyen İnce, şunları kaydetti:

"Şimdi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Başbakan'a sesleniyorum. Gelin siz yalancı değilseniz pazaryerinin üstünü kapatın. Eğer Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı kapatmazsa Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman'a kapattıracağım. Sağlık Bakanı'ndan 400 yataklı hastanenin temelini atmasını bekliyoruz. Sen yalancı değilsen gel sözünü tut, Muharrem İnce'nin diline düşme. Seni takip edeceğim Müezzinoğlu. Benim dilime düşme o mecliste perişan ederim seni. Ey Melih Gökçek. Melih Gökçek seçim iptal olunca, 'Yalova'ya çadır kuracağım' dedi. Mahmudiye'ye gitmiş Mahmudiye'de CHP farkla aldı. Keşke Yalova'ya da gelseydi. Ona demişler, 'Yalova'ya gitme oy kaybederiz.' Onun için gelmedi ama söz verdi, 'her mahalleye park yapacağım' dedi. Ey Melih Gökçek parkları istiyorum. Çadır kuramadın bari parkları kur. AKP meclis üyelerini toplayıp diyeceğim ki, 'bu Melih Gökçek 10 tane park yaparsa parklardan birine Melih Gökçek adını verelim."

"Zübeyde Hanım Ortaokulu'nda kalp krizi krizi geçiren AKP'li sandık görevlisine Allah'tan şifa diliyorum" diyen İnce, şöyle devam etti:

"O da bizim kardeşimiz. AKP yeniden itiraz edecek mi; şimdi bak mızıkçılık yapmayın. ya biz sizi yenmeye bıktık, siz yenilmeye bıkmadınız. Yeter artık uzatmayın. Hani dayak yiyen çocuklar vardır ya, 'annem izin vermiyor, pantolonum ütülüydü.' Bırakın artık kendinizi rezil etmeyin. Gelin Vefa başkanı kutlayın. Birlikte çay içelim, bu gerginlikleri bitirelim. Gerek yok buna. Bir korkum var benim. O korkum da şu: Acaba diyorum Başbakan bunları bir sıra dayağına çeker mi? Bu kampanya süresince bize atılan iftiralara cevap vermedik, ciddiye de almadık ama seçim bitti. Varsa bir baba yiğit nasıl cevap vereceğimi bütün Yalova, bütün Türkiye görür ama işin özü sapmasın, gündem kaymasın diye cevap vermedik bunlara. Bütün karalama iftira ve yalanlara rağmen bütün herkese hakkımı helal ediyorum. Hiç kimseyle küs değilim. Yalova'nın hayrına olacak her iş için onlarla görüşmeye hazırım. Yakup Koçal'la görüşmeye hazırım. Seçim bitmiştir. Yalova'nın belediye başkanı Vefa Salman'dır. Şimdi hep birlikte bu arkadaşımıza yardımcı olmamız lazım. Biz bu seçimi Allah'ın izni, milletin isteğiyle kazandık. Hepinize teşekkür ederim.

İnce, seçim çalışmaları nedeniyle uzun süredir Ankara'ya gitmediğini belirterek, "Ben de bugün bir şey özlemişim. Kravatımı özlemişim kravatımı. Bir de meclisi özledim. Bakalım meclis beni özlemiş mi onu gidince göreceğiz" dedi.

Seçimlerin iptal edilmesi ihtimaline karşı bayrak ve afişleri sakladıklarını ifade eden İnce, "Şimdi Vefa başkan bilmiyor. Afişlerin hepsini topladım bir kenara koydum. Bak uğraşmayın gelin kutlayın. Bu sefer uğraşırsanız iyice perişan ederiz. Bak ne olur biliyor musun? Bu sefer getireceğiniz Putin'le Obama olur. Başka getireceğiniz kalmadı" dedi.

 - Vefa Salman

Vefa Salman ise bu seçim sürecinde çok güzel ve duygulu anlar yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu süreçte o kadar dostum oldu ki bundan sonra bunların en kötü günlerinde de en güzel günlerinde de yanındayım. Siyaset hiçbir kimseye baki değil. Sandık görevlisi bir kardeşimiz kalp krizi geçirdi. Ben belediye başkanı olmasaydım da o kalp krizi geçirmeseydi. Önce insan. Bunu bizim iyi anlatmamız ve öğretmemiz lazım, özellikle gençlere. Çok özür diliyorum ama ben Muharrem Bey gibi herkese hakkımı helal etmeyeceğim. Vefa kardeşiniz doğrucu Davut olmaya, herkesin belediye başkanı olmaya devam edecektir. Daha önce söylemiştim. Hem Yalova'yı hem Adalet ve Kalkınma Partisi'ni Yakup Koçal'dan kurtaracağım. Bir yetmedi bir daha kurtaracağım. Bir daha çıksın bir daha kurtaracağım. Dün buradaydım, bugün de buradayım, yarın da burada Vefa Salman olacak."

Daha sonra İnce ve Salman, seçim otobüsüyle vatandaşları selamladı. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement