Çiftçi Aileler Yarışıyor - Son Dakika
Yerel

Çiftçi Aileler Yarışıyor

Çiftçi Aileler Yarışıyor

Lapseki'de Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi projesi kapsamında Belediye Düğün Salonunda çiftçi aileler yarışması ilçe finali düzenlendi.

25.09.2013 10:03  Güncelleme: 10:09

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi projesi kapsamında Belediye Düğün Salonunda çiftçi aileler yarışması ilçe finali düzenlendi.

Lapseki Belediye Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Ak Parti İl Genel Meclis üyelerinden Eyüp Yılmaz ile Ayhan Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun ardından okunan istiklal marşı sonrasında ilçe köylerden katılan yarışmacılar anons edilerek sahneye davet edildi. Lapseki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdiresi Hatice Ceren yaptığı açıklamada " Bugün burada entegre kontrollü ürün yönetimi projemiz kapsamında faaliyet gösteren ailelerimizin ilçe finali yarışması ve eküy sertifikalarını dağıtım töreni için toplanmış bulunmaktayız. Eküy projemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın öncülüğünde, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmekte ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) tarafından desteklenmektedir. Projemizin temel amacı tarladan sofraya güvenilir gıda arzının sağlanması, taze sebze ve meyvede ihracat ve iç tüketimde kalıntı sorununun yaşanmaması, çevre ve insan sağlığı ile fauna ve floranın korunması açısından bitki, insan ve çevre sağlığı hedefi doğrultusunda yapılan yasal düzenlemelerin sistemli bir şekilde ve paket program halinde uygulamaya aktarılmasıdır. Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY/ICCM) projesi ülkemizde Çanakkale ili dahil 16 pilot ilde hayata geçirilmiştir. Projemiz ilçemizde 35'i şeftali, 25'i kiraz üreticisi toplamda 60 üreticimizde toplamda 829 alanda uygulanmaktadır. Türkiye'de ilk defa çiftçi aileler bu proje kapsamında yarışıyor" dedi.

Türkiye'de ilk defa çiftçi ailelerin yarıştığı ilçe finalinde Selma Ahmet Kocabıyık ailesi üçüncü olurken, Gülcan Süleyman Sevinç ailesi ikinci, Gülseren Ahmet Öncü ailesi birinci oldu. İlçe finalini kazanan aile Çanakkale yapılacak olan finalde Lapseki ilçesini temsil edecek. Çanakkale finalini kazanan aile Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanacak. Yarışma sonunda dereceye giren ailelere ödüller verildi. Eküy sertifikalarının dağıtımından sonra etkinlik sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçi Aileler Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement