Çocuklar Robot Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Robot Yapıyor

Çocuklar Robot Yapıyor

Çankaya Belediyesinin Çankaya Evlerine devam eden çocuklar, akıllı robot yapmak için harıl harıl çalışıyor.

07.11.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesinin Çankaya Evlerine devam eden çocuklar, akıllı robot yapmak için harıl harıl çalışıyor. 'Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL'nin düzenlediği yarışmaya katılan çocuklar birinci olursa, yurtdışında eğitim hakkı kazanacak.

Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League (FLL)'nin düzenlediği uluslararası yarışmaya katılan Çankayalı çocuklar, akıllı robot yapıyor. Cebeci Çankaya Evi'nde bir araya gelen çocuklar, tasarımını da kendilerinin yaptıkları robotun, verilen görevleri yerine getirmesi için çalışıyor.

Çocuklar, robot çalışmalarının yanı sıra 'Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız' temalı bir proje de geliştiriyor. Ankara Üniversitesi (AÜ) Veterinerlik Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra AÜ'nün Kazan'daki araştırma çiftliğinden de yararlanan çocuklar, yarışmaya katılan tüm takımlarla birlikte dereceye girmeye çalışacak. Uluslararası yarışmada da birinci olan takım ise yurtdışı öğrenim bursu kazanacak.

"Amaç bilimi sevdirmek"

Yarışmayla, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya, topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmak amaçlanıyor. 80 ülkede gerçekleştirilen etkinliğin Türkiye ayağını Bilim Kahramanları Buluşuyor/FLL düzenliyor. Takımlar önce yerel daha sonra ulusal ve uluslararası turnuvalara katılarak yarışıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar Robot Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement