Çocuklara Yönelik Gezi Programı Başladı - Son Dakika
Yerel

Çocuklara Yönelik Gezi Programı Başladı

Çocuklara Yönelik Gezi Programı Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye, 11-15 yaş arası çocuklarda kent ve tarih bilincini geliştirmek amacıyla oluşturduğu gezi programının ilkini Eğil ilçesinden başlattı.

05.05.2015 09:47

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kreş ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'nın rehber sağlayarak destek verdiği gezi programı başladı.

Çocuklarda kent ve tarih bilincini geliştirmek, kültürel değerleri yerinde incelemek ve bunları koruyarak geleceğe taşımak amacıyla başlatılan gezi programının ilki Eğil ilçesine yapıldı.
Çocuk Destek Merkezi'nde eğitim alan 11–15 yaş arasındaki çeşitli okullardan 40 çocuk, sabah saatlerinde Sümerpark'ta toplandı.

Leyla Birlik, Baran Bozboğa, Renas Çelik, Ebru Ersan, Fatma Çiçek ve Seyhan Altun adlı eğitmenler gözetiminde Belediye otobüsleriyle yola çıkan çocuklar, yol boyunca şarkılar söyleyerek doyasıya eğlendi. Çanta, tişört ve şapka dağıtılan çocuklar Eğil'de feribota binerek, kral mezarlarının bulunduğu alana geldi. Burada Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Turizm Koordinatörü Metin Özçelik'ten Eğil'in, Eğil Kalesi'nin ve Kral Mezarlarının tarihçesini öğrenen çocuklar ardından fotoğraf çektirdiler. Kral mezarlarının bulunduğu zirveye tırmandılar, peygamber kabirlerini ziyaret ettiler. Çocuklar, daha sonra yemeklerini yediler, halaylar çekip, eğlenerek keyifli bir gün geçirdiler.

2 Bin 500 Çocuk Faydalanacak

2 bin 500 çocuğun faydalanacağı programın devam edeceğini belirten Kreş ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü eğitmeni Leyla Birlik, amaçlarının ilçelerde ve kent merkezinde yaşayan çocuklarda kent aidiyeti oluşturmak olduğunu söyledi. Birlik, ilçelerde ve kent merkezinde yaşayan çocukları bir araya getirerek kaynaştırmayı, tarihi mekanların önemini kavratmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

9 Mayıs'ta Hani ve Ergani'de

Gezi programı kapsamında 9 Mayıs'ta Hani ve Ergani, 16 Mayıs'ta Dicle ve Bismil, 23 Mayıs'ta Çınar, Kocaköy ve Hazro, 30 Mayıs'ta Silvan ve Eğil ilçelerine gezi yapılacak. 6-7 Mayıs tarihlerinde kentte merkezinde ikamet eden çocukların yer alacağı gezide, çocuklar sırasıyla Saray Kapı, Hz. Süleyman Camii, Nasuh Paşa Camii, Kurşunlu Camii, Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Şeyh Mutahhar Camisi, Dört Ayaklı Minare, Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi, Dengbej Evi ve Keçi Burcu'nda gezdirilecek. Belediyemiz çalışanı rehberler tarafından gezdirilecek çocuklara, çanta, tişört ve şapka dağıtılacak. Geziler Belediyemizin vereceği toplu yemekle son bulacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çocuklara Yönelik Gezi Programı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement