Çomü 3 Üniversiteyle Anlaştı - Son Dakika
Yerel

Çomü 3 Üniversiteyle Anlaştı

Çomü 3 Üniversiteyle Anlaştı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 üniversiteyle Erasmus konusunda mutabakata vardı.

12.11.2012 12:40

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 üniversiteyle Erasmus konusunda mutabakata vardı.

BESYO Müdürü, Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu,

son bir ay içinde tamamı Batı Avrupa ülkelerinin önde gelen üniversitelerinden üçüyle Erasmus öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı konusunda mutabık kaldıklarını söyledi. Antalya Kemer'de Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından gerçekleştirilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile yapılandırılan 2. Uluslararası Herkes İçin Spor ve Spor Turizmi Kongresi, 8-11 Kasım 2012 tarihleri arasında dört gün devam etti. Yerli ve yabancı akademisyenlerin yoğun olarak katıldığı organizasyon birçok ikili anlaşmanın da zeminini hazırladı.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Yönetim Kurulu Üyesi ve BESYO Müdürü Cerrahoğlu, bu tarz faaliyetlerin üniversite adına ikili anlaşmalar yapmak için çok iyi fırsatlar sunduğunu ifade etti. Cerrahoğlu, "Özellikle batı Avrupa üniversiteleri ile diyalog arayışı içine girildi, bunda da başarılı olundu. Almanya Münster Üniversitesi, Avusturya SchlossSeeburg Üniversitesi ve Finlandiya University of AppliedSciences üniversitelerinin yetkilileri ile ortak çalışma konularında görüş birliğine varıldı Almanya Münster Üniversitesinden Prof. Dr. BernedSrauss, Avusturya SchlossSeeburg Üniversitesinden Prof. Dr. Peter Kapustin ve FinlandiyaUniversity of AppliedSciences Üniversitesinden Prof. Dr. RistoRasku ile Erasmus değişim programları imzalamak ve karşılıklı iş birliği konularında tam bir mutabakat sağlandı" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çomü 3 Üniversiteyle Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement