Çorlu'da, Japon Kültür Günleri - Son Dakika
Yerel

Çorlu'da, Japon Kültür Günleri

Çorlu\'da, Japon Kültür Günleri

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, Japon Kültür Günleri geniş katılımlı bir törenle başladı.

27.05.2016 14:17

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Japon Kültür Günleri geniş katılımlı bir törenle başladı.

Orion AVM etkinlik alanında düzenlenen ve Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi Koordinatörü Muharrem Demirci'nin onur konuğu olduğu açılış törenine, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Kazue Company Yönetim Kurulu Başkanı Kazue Shimada, Mono Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Zeren, Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan, Japonya kültür elçisi Volkan Kayacık ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende Kazue Company Yönetim Kurulu Başkanı Kazue Shimada, böylesine kapsamlı bir etkinlik düzenleyerek kültürlerinin Çorlu'da tanıtılmasına sağladıkları katkıdan ve ev sahipliğinden ötürü Mono Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Zeren'e, Japonya'da özel olarak yaptırılan plaketi takdim etti. Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan da, Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi Koordinatörü Muharrem Demirci'ye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından sergi alanını gezen protokole Muharrem Demirci ve Volkan Kayacık tarafından sergilenen ürünlerle ilgili bilgi verildi. İstanbul'da bile görülemeyecek çok özel parçaların Orion'da sergilendiğini belirten Muharrem Demirci, herkesi Japon Kültür Günleri'ni gezmeye davet etti.

Açılış gününe özel olarak sergiyi gezen misafirlere suşi ve Japon çayı da ikram edildi. Japon evi içerisinde yapılan çay seremonisi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Çorlu'da düzenlenen Japon Kültür Günleri'nin ilk gününde tüm parçalar sadece sergilenirken, etkinliğin ikinci gününden itibaren Japonya'dan getirilen hediyelik ürünlerin satışa sunulmaya başlanacağı kaydedildi.

Kimonolar, terlikler, çantalar, cüzdanlar, sake sunum takımları, çocuk oyuncakları, mendiller, yelpazeler gibi pek çok ürün Çorlu'da düzenlenen Japon Kültür Günleri etkinliklerinde 31 Mayıs 2016 Salı gününe kadar satışta olacak. Bu süre boyunca her gün farklı aktiviteler ve workshoplar da Orion'da devam edecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu'da, Japon Kültür Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement