Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Bölge Toplantısı Adıyaman'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Bölge Toplantısı Adıyaman'da Yapıldı

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Bölge Toplantısı Adıyaman\'da Yapıldı

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin (TDSYMB) Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birlik Başkanları toplantısı Adıyaman'da gerçekleştirildi.

13.05.2013 17:54

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin (TDSYMB) Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birlik Başkanları toplantısı Adıyaman'da gerçekleştirildi.

Grand İsias'ta gerçekleştirilen toplantıya TDSYMB Genel Başkanı Cemalettin Özden başta olmak, birlik yöneticileri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birlik Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TDSYMB Genel Sekreteri Hüseyin Velioğlu, tarım sektörünün önemi ve birliğin teşkilatlanmasından bahsederek, "İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye'de önce komşu ülkeleri sonra Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetlerine damızlık hayvan tohumu ve hayvan ihraç edeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde Güneydoğu'dan Ortadoğu'ya başta damızlık olmak üzere hayvan ihraç etmek istiyoruz. Tarım dünyanın en stratejik sektörlerinden birisidir" dedi.

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Sırrı Öztürk, Adıyaman'da 8 yıl önce kurdukları birliklerinin 900 üye ve 4 şubeye ulaştığını belirterek, "Türkiye gibi büyük ülkenin hayvancılık sorunlarının da büyük oluşundan dolayı, bölgeler nezdinde toplantı yapılması o bölgenin sorunlarını en iyi şekilde anlayabilmek, rapor etmek ve çözüm konusunda ilgili mercilere ulaştırabilmek açısından çok önemlidir. Adıyaman'da kuruluşumuzdan bu güne örgütlü çalışmalarımıza ve eğitim çalışmalarımıza devam ettik" dedi.

TDSYMB Genel Başkanı Cemalettin Özden ise, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin, süt ve damızlık üretimi yanında kırmızı et üretimi için canlı besi hayvanı üretiminde önemli bir bölge konumunda olduğunu vurgulayarak, "Kuruluş ve faaliyet amacı ırk ıslahı olan birliklerimiz, geride bırakmış oldukları 10 yılı aşkın zaman içerisinde, son yıllarda süt ve kırmızı et piyasasında yaşanan sıkıntılara rağmen önemli bir gelişme sağlamıştır. Özellikle, sığır ırklarımızın yetiştirilmesi konusunda gösterilen gayret, suni tohumlama faaliyetleri açısından sağlanan gelişmeler Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Toplantının ikinci bölümünde ise illerden gelen birlik başkanları sorunlarını dile getirdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Bölge Toplantısı Adıyaman'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement