Denizli'de "Ümmet İftarı" - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Denizli'de "Ümmet İftarı"

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Denizli'de, dünyada zulüm gören Müslümanlara destek vermek amacıyla "ümmet iftarı" düzenlendi.

Denizli'de, dünyada zulüm gören Müslümanlara destek vermek amacıyla "ümmet iftarı" düzenlendi.

Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği (MEDENİYAD) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Delikliçınar Meydanı'nda toplanan bir grup, Yeni Cami'nin avlusunda yere sofra kurdu.

Gruptakiler, akşam ezanının okunmasıyla simit, ayran, su ve hurma ile iftar yaptı.

MEDENİYAD Başkanı Mehmet Ali Öner, ümmet iftarını dernek veya İHH adına yapmadıklarını, her kesimden Müslümanın katıldığını belirtti.

Geçen yıl başlattıkları uygulama ile dünyada zulüm gören Müslümanlara destek vermek istediklerini vurgulayan Öner, " Filistin, Suriye, Mısır, Gazze ve Doğu Türkistan gibi birçok coğrafyada mazlum kardeşlerimiz zor şartlar altında. Onların içinde bulundukları zor şartlara dikkat çekmek ve bir nebze de olsa onların halini anlamak için buradayız. İnandıkları gibi yaşama hakları çok görülen kardeşlerimizin haklarını her yerde ve şartta savunacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA