Depremde yaralanan sıpa Tatvan'a getirildi - Son Dakika
Yerel

Depremde yaralanan sıpa Tatvan'a getirildi

Depremde yaralanan sıpa Tatvan'a getirildiBİTLİS Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ederken, depremden sonra aylardır sahipsiz bırakılan yaralı bir sıpa ise tedavisi için Bitlis'in Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi'ne getirildi.

03.04.2023 13:16  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremde yaralanan sıpa Tatvan'a getirildi

BİTLİS Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ederken, depremden sonra aylardır sahipsiz bırakılan yaralı bir sıpa ise tedavisi için Bitlis'in Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi'ne getirildi.

Depremin ilk gününden bu yana bölgede vatandaşlara yardım elini uzatan Bitlis'in Tatvan Belediyesi ekipleri, her alanda koşuştururken hayvanları da unutmadı. Gönüllü veteriner hekimler ve teknikerler derneği, Türk Veteriner Hekimler Birliği ve Hayvan Arama Kurtarma Timi ile işbirliği içerisinde olan Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ekipleri, deprem bölgesinde sahipsiz ve ayağı kırık olan yaralı sıpa ihbarını kabul ederek Tatvan'da bulunan merkezlerinde ilk müdahalesinin ardından tedavi edilmeye başlandı. Tedavisinin ardından sahiplendirilecek olan sıpa, veteriner hekimlerin şimdiden eğlencesi oldu.

Tedavisinin ardından sahiplendireceklerini söyleyen Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası delegesi veteriner hekim Rehber Altıntaş, "Adıyaman bölgesinde belli aralıklarla çalışmalar yürüttük. Deprem bölgesinden geldikten sonra orada bir tane yaralı canımız vardı. O canımızı deprem bölgesinde müdahale edemedikleri için bizle iletişime geçtiler. Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası aracılığıyla iletişime geçtikten sonra Hayvan Arama Kurtarma Timi tarafından bize bu can getirildi. Tatvan Belediyesi bize yuvasını açtı, bize destek verdi. Canlının ilk müdahalesini yaptık. İlk müdahalesinden sonra cerrahi operasyonla kırığı düzeltip burada inşallah sahiplendireceğiz" dedi.

Yaralı sıpayı deprem bölgesinden Tatvan'a getirdiklerini belirten Hayvan Arama Kurtarma Timi Dernek Başkanı Muhsin Kordağlı ise "Adıyaman bölgesinde sakat, ayağından yaralanmış bir sıpamız vardı. Veteriner arkadaşlar bizlere ulaştı. Nakil sıkıntısı vardı ve biz de dernek olarak bunu seve seve üstlenebileceğimizi söyledik. Bugün yaralı sıpamızı aldık ve Tatvan'a getirdik. Tatvan Belediyesi ve Türk Veteriner Hekimleri Odasına çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar tek telefonla bu gece bu saatte bile kapılarını açtılar" dedi.

Depremde yaralanan sıpa Tatvan\'a getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremde yaralanan sıpa Tatvan'a getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement