Deve Güreşi Sezonu Hafta Sonu Açılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Deve Güreşi Sezonu Hafta Sonu Açılacak

21.11.2012 13:00

Deve güreşi 2012-2013 sezonu, Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyünde yapılacak etkinlikle açılacak.

Deve güreşi 2012-2013 sezonu, Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyünde yapılacak etkinlikle açılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ege ve Marmara Bölgesi'nde sezonun ilk deve güreşi organizasyonu, Üvecik köyünde gerçekleştirilecek.

Balıkesir ve Çanakkale'nin yanı sıra Ege ve Marmara'dan yoğun ilginin gösterileceği güreşlere katılacak deve sahipleri son hazırlıklarını yapıyor.

25 Kasım'da düzenlenecek güreşlere Burhaniye ve civarından, "Muhbir, Kapçı, Faytoncu, Hareketli, Audi, Cenk, Armağan, Kaptan, Şımarık Çocuk, Gemici, Has Yörük ve Gen Kasap" isimli develer katılacak. Burhaniye Deve Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği, 12 deveyle katılacakları etkinlikte birincilik hedefliyor.

Öte yandan, deve güreşi sezonunun açılacağı ilk etkinliğe 100'ün üzerinde devenin katılacağı öğrenildi. Katılan her devenin sahibine birer küçük altın verecek organizasyon komitesi, birinciyi bin lirayla ödüllendirecek.

Organizasyon komitesi, halkın ücretsiz olarak görebileceği ilk deve güreşlerini, 20 bin kişinin izlemesini bekliyor.

Etkinlik kapsamında güreşlerden bir gün önce akşam "Deve Gecesi" düzenlenecek.

Muhabir: Zafer Akpınar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deve Güreşi Sezonu Hafta Sonu Açılacak - Son Dakika


Advertisement