Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay,
"İngiltere ve Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısında daralma olmasına rağmen Rusya'dan Didim'e bir ilgi artışı var" dedi.
Atabay, yaptığı açıklamada, turizm sezonunun her sene olduğu gibi bu senede sıkıntılarla başladığını ifade etti.
Avrupa'daki küresel ekonomik sıkıntının tüm Türkiye'yi olduğu gibi Didim'i de etkilediğini belirten Atabay, Avrupa ülkelerinde enflasyon oranının yüzde 5'lere yükselmesi ile turizmde yüzde 10'lara varan bir daralma yaşandığını belirtti.
Atabay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"İlçemizdeki yabancı turist potansiyelini en başta İngilizler oluşturuyor. Hal böyle olunca ilçemiz de etkilendi. Ayrıca bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl 2 uçak firmasının da iflas etmesi ile geliş gidişleri etkiledi ve fiyat ortamını artırdı. Bu da turizmi olumsuz etkiledi. Buna rağmen bakanlık belgeli, 5 veya 4 yıldızlı otellere baktığımızda yüzde 90'ların üzerinde bir doluluk oranı ile karşılaşıyoruz.
İngiltere ve Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısında daralma olmasına rağmen Rusya'dan Didim'e bir ilgi artışı var."
Muhabir: Bahri Aşık/Suat Deniz
Yayıncı: Ramazan Ercan - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Didim Turizm Derneği Başkanı Atabay Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.