Divriğililerden Suriyelilere Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Divriğililerden Suriyelilere Yardım Eli

"Divriği'den Suriye'ye Uzanan Yardım Eli" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 41 bin 737 lira toplandı.

09.04.2014 15:24

" Divriği'den Suriye'ye Uzanan Yardım Eli" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 41 bin 737 lira toplandığı bildirildi.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Kızılay hesabına yatırılan bağışlarla ilgili makbuzu, tarihi Ayanağa Konağı'nda düzenlenen toplantıda, Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar'a teslim etti.

İlçede 3 ay önce başlattıkları kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kaya, bu kapsamda 41 bin 737 lira bağış yapıldığını ifade ederek, "Suriye'de yaşanan acının masum kurbanları olan çocuklara bir nebze olsun yardımcı olabilmek için bu kampanyayı başlattık. Kampanyamıza gösterilen ilgi dolayısıyla bütün ilçe halkına teşekkür ediyorum. Özellikle çocuklarımız, cep harçlıklarını, kadınlarımız, ziynet eşyalarını gözlerini kırpmadan verdi. Suriye'deki acı çeken, gözyaşı döken, aç bir şekilde yatan ve yardım bekleyen kardeşlerimize bir nebze olsun destekte bulunmak istedik. Kampanyamıza fevkalade bir katılım oldu. Bu kadar bir meblağ beklemiyorduk" diye konuştu.

Sarılar ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Küçük bir ilçe olmasına rağmen bu kadar büyük bir paranın bağışlanması oldukça anlamlı. İlçe halkının bu kampanya için adeta kenetlendiğini öğrendik. Kampanyada emeği geçen başta Kaymakam bey olmak üzere İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve maden şirketlerimizin müdürlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıya, Divriği Müftüsü Yusuf Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aygün, Ermaden Genel Müdürü Halil Yıldırım ve Marka AVM Yönetim Kurulu Başkanı Halis Kaplan da katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Divriğililerden Suriyelilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement