Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinikleri'nde yatan çocuklar için hastane yönetimi tarafından kütüphane ve oyun alanı kuruldu. Ailelere yönelik de eğitimin verildiği hastanede çocuklar doktor gözetiminde oyun alanında zaman geçiriyor.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinikleri, hasta çocuklar için kütüphane ve oyun alanı kurdu. Oyun alanında her gün 1 doktor, hemşire ve çocuk gelişim uzmanı gözetiminde çocuklara ve ailelerine eğitimler veriliyor. Tedavilerini ve ilaç saatlerini tamamlayan çocuklar, hastane koridorunda kurulan oyun alanına gelerek zaman geçiriyor. Hastanenin iki koridorunda kurulan kütüphane ve oyun alanları içerisinde görsel ve yazılı olmak üzere kitaplar, oyun hamurları ve çeşitli oyunlar bulunuyor.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinikleri Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Muhammed Asena, çocuğun hastaneden çıktıktan sonra aile eğitimi ile kendi eğitimine ilk adımı atması için bunu yaptıklarını söyledi. Asena, "Burada genellikle okul öncesi çocuklar bulunuyor. Burada ilk eğitimi psikolog, hemşire ve doktor gözetiminde yapılmaktadır. Çocuklarımız kolunda serumla çizim yapıyor. Aynı zamanda gözetlenerek saatlerini geçiriyor. Burada çocuklara tedavinin çok korkulacak bir şey olmadığını göstermektir. Daha sonra ise hastaneye geldiğinde buranın kötü olmadığını ve ürkmemesi gerektiğini anlatmaktır. Çocuk kliniklerini kütüphane haline getirdik. Burada çocukların gelişimi için dergi ve karikatür olmak üzere görsel hafıza çocuğun gelişiminde büyük yer tutuyor" dedi.
"Aileler içinde burada materyaller bulundurduk"
Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çocuk gelişim uzmanı olan Remziye Baran ise, çocukların hastane fobisini atmak için ve eğlenceli aktiviteler yapmak üzere bu uygulamayı yaptıklarını belirtti. Baran, "Aileler için de burada materyaller bulundurduk. Her yaşa hitap eden aktiviteler yapıyoruz. Boyama ve hikaye kitapları başta olmak üzere eğitici dergiler veriyoruz. Hastane korkularını atmak ve çalışanlarına da yönelik ön yargılarını atmalarına yardımcı olur bunlar" diye konuştu.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden hastaneye çocuğunu getiren Meryem Pelik de, çocuğunun bu alanda oynadığını ve burayı sevdiğini bu uygulamayı ilk kez gördüğünü buna şaşırdığını anlattı.
Hastanede yatan 10 yaşındaki Fırat Akan da, 2 gündür burada olduğunu başka yerde bunu görmediğini böyle bir uygulamanın ise güzel olduğunu ifade etti. - DİYARBAKIR
Son Dakika › Yerel › Diyarbakır'da Hastaneye Kütüphane ve Oyun Alanı Kuruldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?