Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

11.01.2012 20:21

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki 34. duruşmaya, tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önleri altında getirildi. Mazeret bildiren 32 tutuklu sanığın katılmadığı duruşmada, 72 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan 48 sanıktan ise katılan olmadı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tutuklu sanık Ramazan Debe ilgili deliller ve tutuklu sanık Ahmet Birsin'in ikametinde ele geçirildiği iddia edilen evraklar okundu.

Sanık avukatlarından Feride Laçin, delillerin kanuna aykırı elde edildiğini, belge, bilgisayar ve dokümanların Gün Tv'nin arşivi olduğunu ileri sürerek,

"Bütün bilgisayarlar bize iade edilsin. Çocuk programlarına dahi el konulmuş. Adliyenin emanetinde milli servet yatıyor. Bunları iade edin" diye konuştu.

Avukat Meral Danış Beştaş ise duruşmanın sabahki bölümünde savcının konuşmasına atıfta bulunarak, "KCK'nın, yasadışı bir örgüt olduğunu kabul ediyoruz. Ama sanıkların bu örgütle alakası yoktur" dedi.

Sanık avukatlardan Hayrettin Güzel ise tutuklu sanık Musa Farisoğulları'nın sağlık sorunlarından dolayı tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, verilen kısa aranın ardından tutuklu sanık Musa Farisoğulları'nın sağlık durumunun cezavinde bulunmasına engel teşkil edip etmediğinin tespiti için ilgili kurumlara yazı yazılmasına ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 104'ü tutuklu 152 sanık hakkında "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etme" suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Hakkında yakalama kararı olan terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un ilk şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı, iki il genel meclisi başkanı ile iki belediye meclisi üyesi de zanlılar arasında yer alıyor.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement