Diyarbakır'daki Polise Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Polise Silahlı Saldırı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki terör saldırısında şehit edilen polis memuru Tansu Aydın'ın cenazesinin getirileceği memleketi Zonguldak'ta hüzünlü bekleyiş sürüyor.

24.07.2015 12:16

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki terör saldırısında şehit edilen polis memuru Tansu Aydın'ın cenazesinin getirileceği memleketi Zonguldak'ta hüzünlü bekleyiş sürüyor.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesince, Aydın'ın ailesinin yaşadığı Yayla Mahallesi'ndeki evinin önüne taziye çadırı kuruldu, komşuları evlerine Türk bayrakları astı.

Belediye ekipleri, mahalle sakinlerinin de desteğiyle evin önünde temizlik çalışması yaptı.

Ailenin yakınlarından Seher Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit polisin annesi Ulviye Aydın'la 20 senelik dostluklarının bulunduğunu söyledi.

Oğlunun da polis olduğunu anlatan Sarı, "Tansu Aydın isteyerek bu mesleğe girmişti. O dönem annesi 'benim oğlum da polis oldu' diye çok sevinmişti. Şehit haberini alınca büyük üzüntü yaşadık" dedi.

Mahalle sakinlerinden Kemal Kara da acılarının çok büyük olduğunu, hüzünlü bekleyişlerinin sürdüğünü dile getirdi.

Belediye ekipleriyle mahallede temizlik yaptıklarını belirten Kara, "Aileye elimizden geldiğince destek olacağız. Şehit hepimizin, acımız büyük" ifadesini kullandı.

Diyarbakır'da Şehitlik Semti'nde dün bir kaza ihbarına gittikleri belirtilen trafik polisleri Tansu Aydın ve Ali Karahan, araçtan indikten sonra silahlı saldırıya uğramış, yaralanan iki polisten Aydın hastanede şehit düşmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Polise Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement