Diyarbakır ITB Berlin Fuarında - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır ITB Berlin Fuarında

Diyarbakır ITB Berlin Fuarında

Diyarbakır, Dünya'nın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuar'ına katıldı.

13.03.2016 16:23

Diyarbakır, 9 Martta açılışı gerçekleşen ve 13 Mart 2016 tarihlerine kadar sürecek olan Dünya'nın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuar'ına katıldı.

Almanya'da düzenlenen Dünya'nın en büyük turizm fuarı ve borsası olan ve bu yıl 50. yılını kutlayan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na 188 ülke, dünyanın birçok yerinden 10 bin 89 katılımcı firma otel ve tatil bölgesi, 94 ülkeden 7 bin gazeteci katılım sağladı.

Diyarbakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın fuar alanında kurduğu ve ülkemizin önemli turizm destinasyonları ve şirketleri ile 105 standın ve 122 katılımcının yer aldığı 3 bin 79 m2'lik stantta kendisine ayrılan alanda tanıtım çalışmalarına başladı. Diyarbakır Valiliği tarafından basımı sağlanan Almanca İngilizce Japonca Fransızca gibi dillerdeki tanıtım materyallerinin dağıtımı yapılacak olup ayrıca tur operatörleri, turizm şirketleri ve turizm profesyonelleri ile görüşmeler sağlanacak.

Diyarbakır'ın sahip olduğu turizm potansiyelinin ön plana çıkarılacağı fuarda Diyarbakır'a en çok turist gönderen ülkelerin de başında gelen Almanya'da düzenlenen Dünya'nın en büyük katılımlı turizm fuarıyla Almanya ve Avrupa Turizm Sektörü başta olmak üzere Dünya turizmine Diyarbakır'ın Kültür ve İnanç Turizmindeki potansiyelinin tanıtımı gerçekleştiriliyor. Diyarbakır Valiliğinden yetkililerinin katılım sağladığı Diyarbakır Standına gelen misafirler karşılandı.

Bakan Ünal Diyarbakır Standını Ziyaret Etti

Açılıştan sonra Türkiye bölümündeki stantları dolaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Diyarbakır Standını ziyaret etti. Diyarbakır'ın tanıtımı adına Diyarbakır Valiliği, Stantta fuar katılımcılarına Türkçe, Almanca, Arapça, İngilizce ve Japonca gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile ilimizi tanıtan kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyallerin dağıtımını sağladı. Fuar alanında yer alan 20 metre karelik dev ekranda yayınlanan Diyarbakır tanıtım jeneriği de fuar katılımcıları tarafından beğeni ve ilgiyle izlendi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır ITB Berlin Fuarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement