DSİ ile Protokol Lüleburgaz Belediye Meclisi'nde - Son Dakika
Yerel

DSİ ile Protokol Lüleburgaz Belediye Meclisi'nde

DSİ ile Protokol Lüleburgaz Belediye Meclisi\'nde

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin ocak ayındaki ilk meclis toplantısında Başkan Gerenli’ye DSİ ile dere ıslahı için protokol imzalaması konusunda yetki vermesi bekleniyor. Yetkinin verilmesiyle birlikte Lüleburgaz’da kangren haline gelen ve yıllardır yapılamayan Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı için önemli bir adım atılmış olacak.

31.12.2022 13:18  Güncelleme: 13:24

Lüleburgaz Belediye Meclisi'nin ocak ayındaki ilk meclis toplantısında Başkan Gerenli'ye DSİ ile dere ıslahı için protokol imzalaması konusunda yetki vermesi bekleniyor. Yetkinin verilmesiyle birlikte Lüleburgaz'da kangren haline gelen ve yıllardır yapılamayan Lüleburgaz Deresi'nin ıslahı için önemli bir adım atılmış olacak.

Lüleburgaz Belediyesi'nin Lüleburgaz Deresi'ndeki taşkınların önüne geçilmesi için özellikle son yıllarda Bakanlık düzeyinde sürdürdüğü girişimler sonuç vermeye devam ediyor. Geçen aylarda tarihi taş köprüyü taşıt yükünden kurtaracak yeni köprüler için çalışmalar başlarken, dere ıslahıyla da ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, derenin Lüleburgaz Belediyesi sınırları içindeki kısmında ıslah çalışması yapmak içinde belediyeyle protokol imzalanması talebinde bulundu.

GÖZLER MECLİSTE

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda 4 Ocak'ta gerçekleştirilecek 2023'ün ilk meclis toplantısında Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'ye DSİ ile protokol imzalaması konusunda yetki verilmesi oylanacak. Başkan Gerenli'ye yetkinin verilmesiyle birlikte DSİ 11. Bölge Müdürlüğü 112. Şube Müdürlüğü Lüleburgaz Deresi'nde ıslah çalışmalarına başlayacak.

TARİHİ KÖPRÜ VE ÇEVRESİ KURTULACAK

Bununla birlikte Lüleburgaz Belediyesi'nin hazırlıklarını yaptığı Kuzeybatı Çevre Yolu'nun dere üzerindeki bağlantısını sağlayacak köprülerle ilgili de DSİ'nin ihale aşamasında olduğu öğrenildi. İhale aşamasının tamamlanmasıyla birlikte köprülerin yapımına başlanacak. Köprülerin tamamlanmasıyla birlikte Kuzeybatı Çevre Yolu hizmete girecek. Yolun hizmete girmesiyle birlikte Mimar Sinan'ın eseri Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restore edilip yayalaştırılacak. Tüm bunlarla birlikte köprü ve derenin çevresi Lüleburgaz Belediyesi tarafından rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel DSİ ile Protokol Lüleburgaz Belediye Meclisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement