Dünden Yarına Kültürümüz Etkinlikleri Son Buldu - Son Dakika
Yerel

Dünden Yarına Kültürümüz Etkinlikleri Son Buldu

Dünden Yarına Kültürümüz Etkinlikleri Son Buldu

Aşık Şenlik Belediyesi'nin Sodes kapsamında hazırlamış olduğu "Dünden yarına kültürümüz" konulu Uluslararası Aşıklar Şöleni ve Aşık Şenlik Paneli oldukça coşkulu ve görkemli bir şekilde yapıldı.

11.06.2012 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşık Şenlik Belediyesi'nin Sodes kapsamında hazırlamış olduğu "Dünden yarına kültürümüz" konulu Uluslararası Aşıklar Şöleni ve Aşık Şenlik Paneli oldukça coşkulu ve görkemli bir şekilde yapıldı. Aşıkşenlik Belediye Başkanı Mehmet Mülazim Karaçay'ın girişimleri sonucu Sodes kapsamında yapılan, öğretim görevlileri ve birçok halk ozanın katılımıyla gerçekleşen panel iki gün sürdü.

Program Aşıkşenlik Belediye Başkanı M.Mülazim Karaçay, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz ve Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'ın Aşıkşenlik Belediye Binası önünde hazırlanan alanda yapılan konuşmalarıyla panele başlandı. Hava şartlarının elverişli olmaması sebebiyle Çıldır Meslek Yüksekokulu Turizm Uygulama Tesisinde devam eden programda Ahi Evran Üniversitesinden Prof.Dr. Ensar Aslan'ın "Her yönüyle Aşık Şenlik" isimli konuşmasının yapmasının ardından, Kültür Bakanlığı görevlisi Salih Turhan "Aşık makamları ve havaları" konuşmasını yaptı. Ardahan Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Suat Vural'ın kaleme aldığı"Aşık Şenlik'te Tarih Şuuru" konuşması büyük beğeni toplarken, Doç.Dr. Erdoğan Altınparmak Aşık Şenlik'le ilgili kısa bir konuşma yaptı.Her konuşmacının sonunda programa katılan Aşıklar Aşık Şenlik'ten örnek eserler okudu. Konuşmaların ardından biten ilk gün sonunda Çıldır gölü kenarında bulunan Çıldır Meslek Yüksekokuluna ait

tesiste tüm davetlilere yemek verildi.

Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen Aşık Aida Gülzar. Aşık Aslan Kosalı, Aşık Muhammed Sadaklı ve Aşık Mahfur Ağbabalı söyledikleri türkülerle tüm herkesi kendilerine hayran bırakırlarken ayakta alkışlandılar. Yöremiz Aşıkları Yener Yılmazoğlu, Bayram Denizoğlu, Mürsel Sinan, Mevlüt Sarıçayır, Mehmet Oktay, Dursun Durdağı, Gökmen Dursun, Harun Kulu, Mahmut Yılmaz, Ömer Duman, Tunay Aksu, Tuncer Gündoğan, Yavuz Timur, Zeynep Bulutlu ve Faruk Erdoğan Aşık Şenlik'ten Türküler söylediler.

"Dünden yarına kültürümüz" adıyla düzenlenen Uluslararası Aşıklar Şöleni ve Aşık Şenlik Paneline yurt dışından katılan aşıklara plaket verildi. Panele Aşık Şenlik'in torunu olan Aşık Yılmaz Şenlikoğlu ise onur konuğu olarak katıldı. Panelde TRT' de radyodan canlı bağlantılar yaparak aşıkları konuk etti.

Panel sonunda sahne alan Aşık Yener Yılmazoğlu söylediği türküler ve süprizleriyle panele renk katarken, tüm aşıkların hep bir ağızdan söyledikleri Aşık Şenlik'in 93 koçaklaması eseriyle panel son buldu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünden Yarına Kültürümüz Etkinlikleri Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement