E-tebligat Atso'da Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

E-tebligat Atso'da Anlatıldı

E-tebligat Atso\'da Anlatıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından ‘E-Tebligat’ uygulaması toplantısı gerçekleştirildi.

10.12.2015 15:46

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından 'E-Tebligat' uygulaması toplantısı gerçekleştirildi.

Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliğ edilen ve 1 Ocak 2016'dan itibaren yürürlüğe girecek olan 'E-Tebligat' uygulamasına ilişkin toplantı ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil Akça, Vergi Dairesi yetkilileri katıldı.

ESKİ, AĞIR VE ZAHMETLİ SÜREÇLER SONA ERİYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, uygulamanın önemine vurgu yaptı. Gelişen teknoloji ile birlikte eski yöntemlerin rafa kaldırılmaya başlandığını söyleyen İssi, "Artık eski, ağır ve zahmetli süreçler, teknolojinin de kullanımı ile kısa zaman dilimlerinde tamamlanabiliyor ve dijital çağ hizmet kalitesini artırmak üzere etkin şekilde kullanılıyor" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın da hizmet kalitesini ve verimliliğini arttırma sürecinde önemli bir çalışmaya imza attığını dile getiren İssi, sürecin 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlattı.

TÜRKİYE'DE DOLAYLI VERGİ YÜZDE 70

Çağın gereklerine uygun bu tür düzenlemelerin artması gerektiğinin altını çizen Başkan Yardımcısı İssi, dijital çağa geçiş sürecinde bu tür teknolojik nimetlerden faydalanmanın öneminin altını çizdi. İssi, "ATSO olarak ülkemizin eğitimden sağlığa, hukuk sisteminden sanayi stratejisine kadar birçok alanda yapısal reform ihtiyacında olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Reformların uygulamaya geçirilmesi gereken alanlardan birisi de vergi sistemimizdir. Türkiye Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek dolaylı vergiyi ödeyen konumdadır. Avrupa'da toplam vergi gelirleri içerisinde yüzde 30'lar düzeyinde olan dolaylı vergi oranı, Türkiye'de yüzde 70'lere yakın seyrediyor. Dolaylı vergi oranının yüksek olması demek çok kazanandan da az kazanandan da aynı vergiyi almak demektir. Bu az kazanan ile çok kazanan arasındaki gelir farkının artmasına neden olan bir sistemdir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zıngal, yürürlüğe girecek uygulamayla ilgili dinleyicilere bilgi verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel E-tebligat Atso'da Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement