Edirne'deki Maden Ocağında Grizu Parlaması - Son Dakika
Yerel

Edirne'deki Maden Ocağında Grizu Parlaması

Edirne\'deki Maden Ocağında Grizu Parlaması

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Kuday: "Maden ocaklarında, iş yerlerinde gerekli tedbiri almadığın zaman, gerekli denetimi yapmadığın zaman bu kazalarla, bu cinayetlerle karşı karşıya geleceğiz"

14.11.2014 13:46

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, "Maden ocaklarında, iş yerlerinde gerekli tedbiri almadığın zaman, gerekli denetimi yapmadığın zaman bu kazalarla, bu cinayetlerle karşı karşıya geleceğiz" dedi.

Kuday, DİSK binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iş güvenliği paketinin sorunları çözmeye yetersiz kalacağını savundu.

Uzunköprü ilçesinin Altınyazı köyündeki maden ocağında dün grizu parlaması sonucu üç işçinin ağır yaralandığını belirten Kuday, "Kendilerine buradan geçmiş olsun diyoruz. Bunlar canlı örneklerdir. Ne kadar torba yasa çıkartırsan çıkar, ne kadar yasal düzenleme yaparsan yap ama o maden ocaklarında, iş yerlerinde gerekli tedbiri almadığın zaman, gerekli denetimi yapmadığın zaman bu kazalarla, bu cinayetlerle karşı karşıya geleceğiz" diye konuştu.

-"Tahkimat dediğimiz işlemi yapmak için aşağıya inmişler"

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nihat Çolak ise Edirne'de 52 kömür ocağı olduğunu söyledi.

Bu ocaklardan 40'ının yer altındaki işletmelerden oluştuğunu belirten Çolak, şunları kaydetti:

"Uzunköprü Altınyazı'daki ocakta yer altında faaliyet gösteren 40 ocaktan birisidir. Şu anda bilirkişi heyeti ve yetkililer ocağın başındalar. Bu maden 27 Ekim'de Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından üretimi durdurulmuş bir madendir. Bu tür işlemlerde bildiğimiz şu maden ocaklarında bir takım eksiklikler tespit edilip bunların giderilmesi için üretim durduruluyor. Şartlar oluşturulduktan sonra tekrar faaliyete geçiliyor. Şu an orada yaralanan emekçilerimiz de bu eksiklikleri tamamlamak için oraya inen arkadaşlar. Tahkimat dediğimiz işlemi yapmak için aşağıya inmişler. Ani bir gaz boşlamasıyla çok net bir patlama denemez, bir parlama şeklinde gelişiyor. Üç arkadaşımız yaralı ikisi ağır olduğu için İstanbul'a biri de Çorlu'daki hastanede tedavi ediliyor." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'deki Maden Ocağında Grizu Parlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement