Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

13. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali

23.09.2013 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali kapsamında "tarım" konferansı düzenlendi.

Toros Gübre Danışmanı Prof. Dr. Habil Çolakoğlu, Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen konferansta, buğday tarımı ve buğday tarımında doğru gübrelemenin özelliklerini anlattı.

Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu da Türkiye tarımının sorunları ve çözümleri ilişkin bilgiyi slaytlar eşliğinde aktardı.

Konferansın ardından Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Çolakoğlu ve Gaytancıoğlu'na plaket takdim etti.

-Festivalde kan bağışı kampanyası

13. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Milli Egemenlik Parkı'nda kurulan çadırda Edirne Kızılay Kan Merkezi doktoru Vedat Arpacı, Flebotamistler Sibel Batur, Melek Albayrak, Güray Öner ve destek personeli İlkay Tezcanlı ile Havsa Kızılay İlçe Başkanı Ahmet Yavaşça vatandaşlardan kan alımı yaptı.

Kampanya kapsamında 35 vatandaş kan bağışında bulundu. Kan bağışçılarına kan alma işleminin ardından soda, meyve suyu ve bisküvi ikram edildi.

- Enez Limanı'na gümrük kurulması çalışmaları

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Enez Limanı'na gümrük kurulması ile ilgili çalışma yapıldığını bildirdi.

Çayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Valiliiği'nin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na konu ile ilgili başvuruda bulunduğunu söyledi.

Başvuru üzerine yetkililerin limanda incelemelerde bulunduğunu ifade eden Çayır, "Herkesin uzun zamandan beri beklediği Enez Limanı'na gümrük kurulması ve feribot seferlerinin başlatılması ile ilgili daha önce gündeme getirilen bu konu ile ilgili olarak Edirne Valiliği'nin de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yaptığı yazışma sonucunda yetkililer gelip incelemelere bulundu. Önümüzdeki süreçte Enez Limanı'na gümrük kurulması ve feribot seferlerinin Yunanistan'ın Dedeağaç Limanı ile Enez arasında başlatılması ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz" diye konuştu.

-Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın, Enez'de ziyaretlerde bulundu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Enez ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Yalçın, Enez Kaymakamı İhsan Ayrancı ile Belediye Başkanı Ahmet Çayır'ı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Enez Limanı'nı da gezen Yalçın, burada yaptığı açıklamada, Enez'de gümrük kurulması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement