Edirne'nin Süloğlu İlçesinde Suyun Metreküpü 1 Lira 60 Kuruş - Son Dakika
Yerel

Edirne'nin Süloğlu İlçesinde Suyun Metreküpü 1 Lira 60 Kuruş

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde yaşayan vatandaşlar, suyun metreküpüne 1 lira 60 kuruş ödeyecek. CHP’li Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, vatandaşların alınan karardan memnun olduğunu dile getirerek, "Aldığımız karar bir yıllık ama ekonomik olarak elektrik ve diğer girdilerimiz çok aşırı artmadığı sürece biz zam yapma taraftarı değiliz" dedi.

18.01.2023 11:26  Güncelleme: 11:35

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde yaşayan vatandaşlar, suyun metreküpüne 1 lira 60 kuruş ödeyecek. CHP'li Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, vatandaşların alınan karardan memnun olduğunu dile getirerek, "Aldığımız karar bir yıllık ama ekonomik olarak elektrik ve diğer girdilerimiz çok aşırı artmadığı sürece biz zam yapma taraftarı değiliz" dedi.

Süloğlu Belediyesi, suyun metreküp fiyatını 3 yıl önce 3 lira 20 kuruştan 1 liraya indirmişti. Süloğlu ilçesinde aboneler, suyun metreküpüne 3 yıldır 1 lira ödüyordu. Belediye Meclisi'nin ocak ayı toplantısında alınan kararla içme suya 60 kuruş zam yapıldı. Böylece suyun metreküp fiyatı 1 lira 60 kuruşa yükseldi.

"ZAM YAPMA TARAFTARI DEĞİLİZ"

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ekonomik olarak insanların şu anda belki de en çok destek alması gerektiği bir dönem diye düşünüyorum. Devletimiz de bu konuda asgari ücreti artırdı, vergiyi düşürdü. Biz de belediye olarak, vatandaşımıza imkanlarımız dahilinde az da olsa suyu zam yapmadan, para kazanmayalım ama iş dönsün mantığı ile hareket ediyoruz. Bu aşamada da suyumuzu tedarik ediyoruz. Bundan önce su 1 liraydı. Yaklaşık 3-3,5 yıldan beri böyleydi. 1 lira 60 kuruş kararını da ocak ayı ilk toplantısında aldık. Gerekli yazışmalar bittikten sonra bilgisayarlara işletilecek. Vatandaşlara 1 lira 60 kuruştan suyumuzu vermeye çalışacağız. Aldığımız karar bir yıllık ama ekonomik olarak elektrik ve diğer girdilerimiz çok aşırı artmadığı sürece biz zam yapma taraftarı değiliz. Bu suyumuzu, en çok çiftçilerimiz ahırlarında kullanıyorlar, evlerimizde ayrıca. Süloğlu'nda olmasını istediğim bir şey var; bahçecilik bizde çok az. Bahçeciliğe insanların yönelmesi için suyu insanlara elimden geldiği kadar ucuz vermeye çalışıyorum. Fidan ekerek, tabiata fidan yetiştirmeyi sağlama düşüncem var. Hem meyvelerinden faydalanalım hem de çocuklarımıza, torunlarımıza gelecekte temiz bir dünya bırakmak için şimdiden bu adımların atılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de suyu, var olduğumuz sürece, bu görevlerde olduğumuz sürece Süloğlu halkına elimizden geldiği kadar ucuz olarak kullanmalarını sağlamaya çalışacağız."

Edirne\'nin Süloğlu İlçesinde Suyun Metreküpü 1 Lira 60 Kuruş
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne'nin Süloğlu İlçesinde Suyun Metreküpü 1 Lira 60 Kuruş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement