Edremit'te Kaçak Cep Telefonu Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Kaçak Cep Telefonu Operasyonu

Edremit\'te Kaçak Cep Telefonu Operasyonu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde polisin düzenlediği operasyonla kaçak yollardan yurda sokulan çok sayıda pahalı cep telefonu ele geçirildi.

09.01.2012 16:36

Balıkesir'in Edremit ilçesinde polisin düzenlediği operasyonla kaçak yollardan yurda sokulan çok sayıda pahalı cep telefonu ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir KOM Şube Müdürlüğü ile Edremit Emniyet Müdürlüğü Grup Amirliği ekipleri tarafından " Kaçak Emtia Satmak" suçlarıyla ilgili olarak Körfez bölgesi ilçelerinde geçtiğimiz ay Y.Ç. isimli şüpheliden 81 adet değişik markalarda yüksek modelli gümrük kaçağı cep telefonları ele geçirildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Havran'da bazı cep telefonu bayilerinin kaçak cep telefonu sattıkları bilgisi üzerine iki işyerinde alınan mahkeme kararlarına istinaden

arama yaptı. Şüpheli H.D. ve Şüpheli M.Y.Y' ye ait

işyerlerinde (97) adet değişik markalarda kaçak cep telefonu, bir

adet bilgisayar, sekiz adet box cihazı, bir adet ara kablosu, iki adet boxa takılı sim

kart ele geçirildi.

Yapılan incelemelerde gümrükten kaçak olarak sokulan telefonlara, box cihazları kullanılarak kullanım ömürlerini tamamlamış, hurdaya ayrılan eski cep telefonlarının imei numaralarını klonladıkları ( kopyaladıkları) tespit edildi.

Şüpheliler hakkında "5607 SKM (Gümrük Kaçağı Cep Telefonu Satmak) ve 5808 SKM (Elektronik Haberleşme Kanununa Muhalefet)" suçlarından adli işlem başlatıldı.

Polisin tüketici mağduriyetini en aza indirmek ve sektördeki haksız rekabetin önüne geçebilmek için il genelinde "Kaçak Emtia Satmak" suçlarıyla mücadeleye kararlılıkla devam edileceği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Kaçak Cep Telefonu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement