Ege'de Doğanşehir Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Ege'de Doğanşehir Rüzgarı

Ege\'de Doğanşehir Rüzgarı

İzmir'de, Ege Bölgesi Doğanşehirliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği kuruluş etkinlikleri çerçevesinde, tanışma ve hasret giderme amaçlı toplantı gerçekleştirildi.

11.06.2012 16:42

İzmir'de, Ege Bölgesi Doğanşehirliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği kuruluş etkinlikleri çerçevesinde, tanışma ve hasret giderme amaçlı toplantı gerçekleştirildi.

Geceye, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Bornova Belediye Meclis Üyesi Doğanşehirli Doğan Albayrak, Doğanşehirliler'in damadı İzmir Beydağı Kaymakamı Ali Çergibozan ve yine Doğanşehirli olan Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) Başkanı Mehmet Balkış ile 150 civarında Ege Bölgesi'ndeki Doğanşehirliler katıldı.

İzmir Urla'da müstecirliğini Doğanşehirliler'in yaptığı Seyr-ü Sefa Tesisleri'nde gerçekleştirilen derneğin kuruluş ve tanışma esaslı toplantısında, açılış konuşmasını Dernek Başkanı Akın Tufan Doğan yaptı. Doğan konuşmasında, ülkemizin birçok kentinde örgütlenen Doğanşehirliler'in Ege Bölgesi'ndeki ayağını gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Daha sonra söz alan İbrahim Karaman, metropol kentlerde bu tür derneklerin önemine dikkat çekerek, "Kültürümüzün temsilcisi olduğunuzu unutmamalısınız. Sizler memleketi

temsil ediyorsunuz. Doğanşehirliler'in hemen her bölgede örgütleniyor olması bizleri mutlu ediyor. Sizler, bizlerin gözü kulağı ve sesi oluyorsunuz" dedi.

Konuşmaların ardından Dr. Haksun Acet sahne alarak Türk Sanat Müziği (TSM) eserleri seslendirdi. Ardından Tolga-Deniz Karakuş çifti de halk müziğinden eserler sundular.

Gecenin sonuna doğru MESD Başkanı Mehmet Balkış sahne alarak Malatyalı Fahri'nin eserleri başta olmak üzere Malatya türkülerini seslendirerek hemşehrilerinin Doğanşehir ve Malatya hasretini giderdi.

Gece, katılımcıların oyun ve halaylarıyla geç saatlerde son buldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege'de Doğanşehir Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement