Ege Üniversitesi'nin 60.açılış Törenine Yaşargil Damgası - Son Dakika
Yerel

Ege Üniversitesi'nin 60.açılış Törenine Yaşargil Damgası

Ege Üniversitesi\'nin 60.açılış Törenine Yaşargil Damgası

Ege Üniversitesi’nin (EÜ) 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı E.Ü Prof. Dr. Yusuf Vardar (MÖTBE) Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle açıldı.

17.10.2014 00:33

Ege Üniversitesi'nin (EÜ) 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı E.Ü Prof. Dr. Yusuf Vardar (MÖTBE) Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle açıldı. Törene; Turizm ve Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan, İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Cumhuriyet Baş Savcısı Celal Kocabaş, Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Oğuz Esen, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Halil Köse, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden,Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan katıldı.

"ARKAMIZDAKİ SESSİZ GÜÇ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende E.Ü Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz konuşma yaptı. Prof. Dr. Yılmaz, "Öncelikle şu anda aramızda bulunmayan, üniversitemizin kurucularına şükran borçluyuz. Bizi bugüne getiren tüm emeği geçenlere açılış töreni nedeniyle bir kez daha minnet duygularımı arz etmek istiyorum. E.Ü kuruluşunu üç demirbaş ve 194 öğrenciyle gerçekleştirmiş. Bugün ise 60. yılda 60 bini aşan öğrenciyle, 70 bin kişilik bir aileyle çok önemli bir yere geldik. E.Ü bazı üniversitelerin kuruluşunda bazılarının garantörlüğünde ve şu anda kurulmuş veya kurulmakta olan üniversitelere öğretim üyesi yetiştirme programında görev sorumluluklarını yürütmeye devam ediyor. Bizler bu başarıları elde ederken ardımızdaki sessiz gücü belirtmek istiyorum. Bu sessiz güç öğretim üyelerimizdir" dedi.

PROF YAŞARGİL'E DOKTORA BERATI

Prof. Dr. Gazi Yaşargil "Bugün benim için çok önemli bir gün. Bugün 15. Fahri Doktora unvanımı alıyorum. Ancak bu unvanların hiçbiri beni bu kadar heyecanlandırmamıştı. Belgemi ilk defa bir bayan rektörün elinden alıyorum bu benim için heyecan verici bir durum" dedi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yılmaz, Prof. Dr. Yaşargil'e Fahri Doktora Unvanı ve E.Ü 60. Yıl Ormanına kendi adına dikilen fidan sertifikası verdi. Yüzyılın Beyin Cerrahı Prof.Dr.Yaşargil "Bilimlerin Evrimi"konulu açılış dersiyle tüm öğretim elemanlarının taktirini kazandı. Prof. Dr. Yılmaz Üniversiteye dereceye giren öğrencilere hediyeleri verirken, öğrencilerin başarılarının devamını diledi. Tören Türk Halk Dansları Topluluğu ekibinin gösterisiyle son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege Üniversitesi'nin 60.açılış Törenine Yaşargil Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement