Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Bursa Şubesi'nin (Eğitim-Bir-Sen), Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

31.03.2013 14:51

Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Bursa Şubesi'nin (Eğitim-Bir-Sen), Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

Elegans Salonları'nda yapılan toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, sendikanın şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri ve bursa milli eğitimin değerli yöneticileri katıldı.

"BİZ KURUŞ DEĞİL DURUŞ SENDİKASIYIZ"

Bursa Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, sorunlu değil sorumlu sendikacılık yaptıklarının altını çizdi. Şeker, Bursa'da Memur-Sen'in 22 bin, Eğitim-Bir-Sen'in 7 bin üyesi ile geniş bir aile olduklarını belirtti. Numan Şeker, "Kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için eylemler yaptık. Açık ve net söylüyorum. Yaptığımız serbest kıyafet eylemiyle başörtülü kadınların yaşadığı mağduriyete de son vermek istiyoruz. Başörtüsü ile PKK bayrağını bir tutanlar var. Bu sapkın anlayışın son bulması için her zaman mücadelemizi devam ettireceğiz. Unutmayın ki tarih korkakları değil, cesur ve kahramanları yazar" diye konuştu.

"KİMSE BAŞÖRTÜLÜLERİ BAŞINI AÇMAYA ZORLAYAMAZ"

Numan Şeker'den sonra kürsüye çıkan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, Türkiye genelinde 12 milyon 300 bin Bursa'da ise 320 bin imza toplandığını hatırlatarak, "İmza kampanyamıza 28 Şubat süreci mağdurlarından daha fazla başı açık kardeşlerimiz destek oldu. Kılık kıyafet yönetmelikle belirlenir' hükmünü kaldırın. Bir anayasa değişikliğine gerek yok. İsterseniz yönetmeliği kaldırmayın biz yönetmeliği yok saymaya doğal hukuku kullanmaya devam edeceğiz. Nedir gerekçemiz? Anayasa da eğitim hakkı, çalışma hakkı, siyaset hakkı koruma altına alınmış. Ama cumhurbaşkanı eşi olabilirsiniz, başbakan eşi olabilirsiniz, milletvekili eşi olabilirsiniz, ama başörtüsüyle kendiniz olamazsınız diyorlar. Bu dayatmadır. Bugün Merve Kavakçı Belçika Meclisi'nde ayakta alkışlanıyor. Artık Merve Kavakçı'ya kimse 'Neden başın örtülü' diyemeyeceği gibi Nazlı Ilıcak'a da kimse 'Neden başını örtmüyorsun' diyemez. Ama kimse inanan kadınlara inancı gereği başını örttüğünde milletvekili ya da memur olmak istediğinde Nesrin Ünal olmaya da zorlayamaz, başını açmaya zorlayamaz" şeklinde konuştu.

"İZMİR VALİSİ İSTİFA ETMELİ"

İzmir Valiliği tarafından yayımlanan ve askeri makamlara da gönderilen genelgeyi de değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İzmir Valiliği bir yazı çıkartarak yönetmeliği hatırlatmış ve 'Bunu bize bildirin' diye talimat vermiş. Bu yazıyı da bilgi olarak Ege Orda Komutanlığı'na ve Garnizon Komutanlığı'na göndermiş. Sayın Valimle görüştüm. Yaptığının yanlış olduğunu söyledim. Bu yanlıştan dönmesi gerektiğini söyledim. Sayın vali 28 Şubat sürecinde mi atandı, darbeciler hala iktidarda mı zannediyor? Yoksa bu iktidarın ve gerçek sivil toplum örgütlerinin referandum başta olmak üzere oluşturduğu yeni iklimde valilik yaptığını bilmiyor mu bilemiyorum ama ya darbecilere hizmet etsin ya da millete. Millete hizmet kılık kıyafet kılık kıyafet yönetmeliğine sığınılarak olmaz. İstifa etsin çünkü İzmir'e yakışmıyor, Türkiye'ye yakışmıyor. Evrensel hukuka uymayan, anayasaya uymayan, referandumda 'pozitif ayrımcılık' olarak hükmü geçmiş olan bir konuyu yönetmeliğe sığınarak yasakçılardan yana tavır alması devletin valisi, hükümetin valisi, milletin valisi gerçeğiyle örtüşmüyor" dedi.

(MA-

31.03.2013 14: 32: 04

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement