Eğitim-Bir-Sen İş Bırakma Eylemi Yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Eğitim-Bir-Sen İş Bırakma Eylemi Yaptı

30.04.2012 15:00

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi üyeleri, son günlerde öğretmenlere yönelik saldırıların artmasından dolayı, bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi üyeleri, son günlerde öğretmenlere yönelik saldırıların artmasından dolayı, bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Bitlis Oya Havare İlköğretim Okulu önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan, ülke genelinde bir saatlik iş bırakma eylemi yaptıklarını söyledi.

Mesleğini icra eden öğretmenlere yönelik, özellikle öğrenci ve velilerden kaynaklanan saldırıların son günlerde artış gösterdiğini ifade eden Taşcan, şöyle konuştu:

"Bazen ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan bu saldırılara, özellikle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in sessiz kalması, eğitim çalışanlarını derinden yaralamıştır. Aile terbiyesinden yoksun bazı eğitime muhtaç öğrencilerin, öğretmenlerini değişik suçlarla itham ettiklerini görmekteyiz. Üzücü olan bu ithamların, toplum içinde gerçekmiş gibi algılanması ve yargısız infaz yapılmasıdır. Öğretmenlere karşı yapılan saldırılar, yetişecek yeni nesillerin suç makinesi olmasına sebep olacak. Anne babalar, çocuklarına arka çıkmakla ve en ufak şikayette öğretmenlere saldırmakla, onlara kötülük yapıyor. Anne ve baba şefkatiyle, öğrencilere eğitim veren öğretmenlere yapılan saldırıları lanetliyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından üyeler tebeşir kırarak, öğretmenlere yapılan saldırıları protesto etti.

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen İş Bırakma Eylemi Yaptı - Son Dakika


Advertisement