Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çelebi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çelebi Açıklaması

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çelebi Açıklaması

'' Dayatma dönemi son bulmalıdır''

20.09.2013 17:20

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, kendi giyim kuşamına ve düşüncesine müdahaleye tahammülü olmayanların, Elif öğretmene takındıkları tavrın çirkin olduğunu belirterek, dayatma döneminin son bulması gerektiğini bildirdi.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki ilkokulda Türkçe öğretmeninin derslere çarşafla gelmesine ilişkin haberleri eleştirerek, milletin dayatmalardan da dayatanlardan da bıktığını kaydetti.

Öğrencilerin dahi serbest kıyafet hakkı olduğu bir ülkede kimsenin öğretmenlerin ne giyeceğine karar vermemesi ve kendi saplantılarını dayatmaması gerektiğini vurgulayan Çelebi, şunları belirtti:

"Dayatma dönemi artık son bulmalıdır. Sendika olarak kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü noktasında aldığımız karar gereği başlattığımız 'Sivil İtaatsizlik' eylemimiz devam etmektedir. Danıştay 12. Dairesinin kamuda kılık-kıyafetle ilgili kararı ve Kamu Denetçiliği kurumunun açıklamaları ortadadır. Hükümetin de bir an önce gerekli düzenlemeyi yapmasını ve art niyetlilerin elini boşa çıkartmasını bekliyoruz." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çelebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement