Eğitim İş Sendikası'ndan Coşkulu Kutlama - Son Dakika
Yerel

Eğitim İş Sendikası'ndan Coşkulu Kutlama

Eğitim İş Sendikası\'ndan Coşkulu Kutlama

Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı, 19 Mayıs'ı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.

19.05.2012 16:55  Güncelleme: 21:45

Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Zonguldak Madenci Anıtı'nda toplanarak Zonguldak Valiliğe önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe; Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, CHP İl Başkanı Tümer Peker, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Eğitim İş üyeleri katıldı. Sloganlar eşliğinde Zonguldak Madenci Anıtı'ndan, Zonguldak Valilik önüne kadar yürüyen topluluk, Zonguldak Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, "Bugün büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi başlatmak üzere Samsun'da bağımsızlık meşalesini yakışının 93. yıldönümünü büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. 19 Mayıs, Atatürk'ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde 93 yıl önce 19 Mayıs 1919'da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm uluslara da örnek olmuştur. 19 Mayıs, emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adıdır. Zor koşullarda kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını koruyabilmesi her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılmasına, üniter devlet yapısının korunmasına bağlıdır. Her ulusun ulusal varlığının ve kimliğinin göstergesi olan değerleri vardır. Ulusal bayramlarımız, Türk Ulusu olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Ulus olarak topyekün katılımla ve coşkuyla kutlanması gereken günlerdir. 19 Mayıs 1919 Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve var oluş savaşımının ateşinin yakıldığı gündür. Hiçbir şey bu ulusun bağımsızlığından daha önemli olamaz. Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk'e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne, onun değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkacaktır" dedi.

Ardından, Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ve beraberinde bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile üyeleri ile birlikte Zonguldak Valilik önünde eylem yaparak, bordro yaktılar. Daha sonra Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, 23 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak olan iş bırakma eylemine, tüm halkı desteklemeye çağırdıklarını belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim İş Sendikası'ndan Coşkulu Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement