Emniyette Taraftar Dernekleri ile Toplantı - Son Dakika
Yerel

Emniyette Taraftar Dernekleri ile Toplantı

Emniyette Taraftar Dernekleri ile Toplantı

Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve ilgili birim müdürlerinin katıldığı toplantıda, spor kulüplerinin taraftar derneklerinin başkan ve yöneticileri bir araya geldi.

05.09.2013 14:24

Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve ilgili birim müdürlerinin katıldığı toplantıda, spor kulüplerinin taraftar derneklerinin başkan ve yöneticileri bir araya geldi. Toplantıda sporda şiddetin önüne geçilmesi masaya yatırıldı.

Muğla Emniyet müdürlüğü salonunda yapılan toplantıya Muğlaspor Kulüp Başkanı Eminer İçten, Muğlaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Neşet Palu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin Taraftarlar Derneği Başkan, yönetici ve temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, spora şiddetin ve siyasetin bulaşmaması gerektiğini belirterek, "Spor, farklı siyasi görüşlerin, farklı inanç gruplarının ve farklı yaşam biçimlerinin bir arada olduğu bir sosyal etkinliktir. Spor ile herkesimin yakından ilgilenmesi çok güzel. Fakat zaman zaman istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Sporun ruhunda kazanmak ve kaybetmek de var. Emniyet olarak bizlerin tek isteği var. Spora şiddetin bulaşmaması. Bu konuda özellikle Taraftarlar Derneği yöneticilerine çok büyük görevler düşüyor. Sporun barış, kardeşlik olduğunu takımların taraftarlarına anlatmamız gerekiyor" dedi.

Emniyet Müdürü Akbal, Muğla'da özellikle derby karşılaşmalar sonrası taraftarların toplanma merkezi haline gelen Cumhuriyet Meydanı'nın bundan sonra şampiyonluk kutlaması haricinde valilik kararı ile yasaklandığının altını çizerek, "Cumhuriyet Meydanı Muğla'nın önemli bir merkezi. Araç trafiğinin yoğun olduğu bir meydan. Başkalarının hakkını gasp etmeden yapılan her kutlamaya açığız. Bunun için eğer kutlama yapılacak ise kısmen sınırsızlık meydanı veya vatandaşlarımızın haklarının gasp edilmediği bir alan olabilir. Bunun yanında meşale konusu var. Meşale yakmak, hem yakanın kendisine, hem de başkalarına zaman zaman zarar verebiliyor. Meşale konusunda da duyarlı olunmasını istiyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emniyette Taraftar Dernekleri ile Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement