En Başarılı Genç Üniversite Yeni Öğrencilerini Bekliyor - Son Dakika
Yerel

En Başarılı Genç Üniversite Yeni Öğrencilerini Bekliyor

En Başarılı Genç Üniversite Yeni Öğrencilerini Bekliyor

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Araştırma Laboratuvarı verilerine göre, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında akademik performans bakımından birinci sırada yer alan ASÜ, yeni tercih döneminde başarılı öğrencileri bekliyor ASÜ Rektörü Prof. Dr. Acar: "ASÜ, özgürlükçü, girişimci, hızla.

09.07.2014 11:52

ÖZKAN BEYER - ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı (University Ranking by Academic Performance) 2013 verilerine göre, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında ilk sırada yer alan Aksaray Üniversitesi (ASÜ), yeni tercih döneminde başarılı öğrencilerin tercihini bekliyor.

Kurulduğu 2006 yılından itibaren sergilediği başarılı performans ile birçok üniversiteyi geride bırakan ASÜ, öğrenci sayısını 3 yılda 8 binden 15 bine, 4 olan fakülte sayısını kısa sürede 9'a çıkardı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ın çabalarıyla hızla gelişen üniversite, URAP endeksi 2013 verilerine göre; devlet üniversiteleri genel sıralamasında 34'üncü, tıp fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında 12'nci, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 2'nci, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında ise 1'inci sırada yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en başarılı üniversitelerinden birisi olduklarını söyledi.

Acar, ASÜ'nün yaptığı çalışmalarla birçok başarıya imza attığını belirterek, "Yurt içi ve dışında iş birliği ve dayanışma ağını genişlettik. Hızla dışa açılan bir üniversite olmamız nedeniyle, Avrupa İş Asamblesi'nden yılın üniversitesi ve yılın rektörü ödüllerini aldık. Bu da bizi  gururlandırıyor" dedi.

Donanımlı 23 laboratuvar araştırmacıların hizmetinde

ASÜ'de 23 tam donanımlı laboratuvarın araştırmacıların hizmetine sunulduğunu ifade eden Acar, "Türkiye'nin en özgür üniversitelerinden biri haline geldik. Burada, düşünce ve ifade özgürlüğü sonuna kadar yaşanıyor. İnsanlara hiçbir şekilde din, dil, ırk ve mezheplerinden dolayı herhangi bir ayrımcılık yapılmıyor. Öğrencilerimize her türlü rahatlığı sağlıyoruz" diye konuştu.

Acar, ASÜ'nün hızla büyüyerek öğrenci sayısını 3 yılda ikiye katladığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Fakülte sayımız 4'ten 9'a yükseldi. Bunlardan 7'si önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde aktif olarak devreye girecek. Kampüsümüz hızla büyüyor. Fiziksel alt yapımız hızla iyileşiyor. Bütün öğrencilerimize girişimcilik dersi veriyoruz. KOSGEB ile iş birliğiyle öğrencilerimizdeki girişimci ruhu ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz. ASÜ, özgürlükçü, girişimci, hızla büyüyen, dinamik ve başarılı bir üniversite olması yönünden öğrenciler için cazip, tercihe değer bir üniversite haline geldi."

Öğrenci bütçesini zorlamayan bir şehir

Aksaray'ın hızla büyüyen şehirler arasında olduğuna dikkati çeken Acar, şöyle konuştu:

"Aksaray, öğrenci bütçesini zorlamayan, hayatın çok pahalı olmadığı, ulaşım imkanlarının kolay olduğu bir kentimizdir. Ayrıca tarihi ve turistik yönden zengindir. Aksaray çevresindeki kazılarda elde edilen bulgularda bölgenin tarihinin milattan önce 8 bin yılına kadar dayandığı belirlenmiştir. Anadolu'daki birçok uygarlığın izlerini bu şehirde görebiliyoruz. Yanı başımızda Ihlara Vadisi gibi dünya markası bir kanyonumuz var. Ayrıca Türkiye'nin en önemli dağlarından görkemli Hasan Dağı da Aksaray yakınlarında. Bu özellikleriyle Aksaray, öğrenci açısından cazip bir şehirdir." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Başarılı Genç Üniversite Yeni Öğrencilerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement