Engellilere Deprem Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Engellilere Deprem Eğitimi

Engellilere Deprem Eğitimi

eğitim hamlesi başlattı.

16.05.2012 16:19

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü,

Balıkesir'de yaşanabilecek bir depreme karşı

eğitim hamlesi başlattı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile başlatılan eğitimler Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir şubesinde başladı. Engelli vatandaşlar, aileleri ve çocuklarının katıldığı eğitimde, deprem anında yapılması gerekenler, kayıpların asgariye

indirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gibi konulara değinildi. Deprem eğitimi öncesi konuşan Balıkesir Sakatlar Derneği 2. Başkanı Zeki Uslu, Balıkesir'in birinci derece deprem bölgesi olduğunu ve engelli vatandaşların böyle bir deprem karşısında nasıl davranacağı konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ülke nüfusunun yüzde 12'sini engelli vatandaşların oluşturduğunu söyleyen Uslu, "Türkiye'de 8.5 milyon engellinin yüzde 65'i bedensel engelli, yüzde 25'i zihinsel, yüzde 12'si işitme ve yüzde 8'i de görme engelli. Bu engelli vatandaş gruplarımızın deprem anında göstereceği reaksiyonlar hepsi birbirinden çok farklıdır" dedi.

Engelli vatandaşların deprem anında bilinçli olması gerektiğini ve bu nedenle Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Bahar'dan yardım talep ettiklerini belirten Sakatlar Derneği 2.başkanı Zeki Uslu, "AFAD ile yaptığımız görüşmeler sonrasında böyle bir eğitim semineri yapılması kararlaştırıldı. Bu eğitimlerin de finansörlüğüne Güney Marmara Kalkınma Ajansı karşıladı. Hepsini teşekkür ediyorum" dedi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, AFAD Müdürü Bekir Bahar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz de eğitimlerle ilgili kısa birer konuşma yaptı. AFAD arama ve kurtarma teknisyeni Erbil Bulut, sunum eşliğinde deprem anında yapılması gerekenleri anlattı. Sunum sırasında 17 Ağustos Marmara depremi sonrası çekilen kurtarma görüntülerini izleyen bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Seminer sonrasında AFAD tarafından hazırlanan ve içerisinde fener, su, düdük, ilk yardım malzemesi ve broşür olan 300 adet deprem çantası hediye edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilere Deprem Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement