Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

11.05.2012 17:20

Mersin'de "Engelliler Haftası" dolayısıyla yapılan "temsili askerlik" eğitimi kapsamında 39 engelli, bir günlük de olsa askerlik heyecanı yaşadı.

Mersin'de "Engelliler Haftası" dolayısıyla yapılan "temsili askerlik" eğitimi kapsamında 39 engelli, bir günlük de olsa askerlik heyecanı yaşadı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'na aileleriyle birlikte gelen zihinsel, bedensel ve işitme engellilere, komutanlarının gözetiminde askeri eğitim verildi.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, eğitimin ardından salonda düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmada, engellilere ve ailelerine bir gün bile olsa askeri ortamı yaşama ve bu hazzı tatma olanağı sağlayan temsili askerlik uygulamasıyla aralarına katılan silah arkadaşlarının kendilerine güç verdiğini söyledi.

Engelli ailelerinin her türlü güçlüğe göğüs gererek ve hiçbir karşılık beklemeden engelli çocuklarına destek olmaya çalıştığını ifade eden İmren, "Ne mutlu sizlere ki, yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri, bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saflarına katılmasını sağladınız" dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın'ın da katıldığı törende, 1 günlük temsili askerlik görevini yerine getiren 39 asker, yeminlerini ederek, terhis belgelerini aldı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika


Advertisement