Erciş'te 'uludere' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erciş'te 'uludere' Açıklaması

Erciş\'te \'uludere\' Açıklaması

Van'ın Erciş ilçesinde bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri, Uludere ilçesinde 35 kişinin öldürülmesi olayını kınadılar.

04.01.2012 10:07

Van'ın Erciş ilçesinde bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri, Uludere ilçesinde 35 kişinin öldürülmesi olayını kınadılar.

Vanyolu Caddesi üzerindeki Başak-Der Erciş Temsilciliği'nde bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Eğitim-Sen, Başak-Der ile İhya-Der, Uludere olayı ile ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Erciş Temsilcisi Muhlis Baran, Şırnak'ın Uludere ilçesinin sınır bölgesinde savaş uçakları tarafından bomba atılması sonucunda 35 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Aslında bugün burada alışılmadık bir haber, yaşanmadık bir acı değil bizleri bir araya getiren.Hükümetin olayı derhal açıklığa kavuşturması gerektiği ve kamuoyuna gerçekleri tarafsız bir yaklaşımla aktarması hususunda duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. İliklerimize kadar yasını tuttuğumuz bu olayı lanetliyoruz ve bu olayın faillerinin derhal ortaya çıkarılması ve gerekli cezanın verilmesini istiyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş'te 'uludere' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement