Fethiye Belediyesi'nin Yardım Tırları Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Fethiye Belediyesi'nin Yardım Tırları Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı

Fethiye Belediyesi\'nin Yardım Tırları Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı

Fethiye Belediyesi’nin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası başlattığı dayanışma kampanyasında toplanan malzemeler, 6 TIR ve 1 kamyonla deprem bölgesine gönderildi. Başkan Alim Karaca, “2 yardım TIR’ını önceden gönderdik, şimdi 4 TIR’ımızı gönderiyoruz, ardından 5 TIR daha göndereceğiz” dedi.

07.02.2023 23:00  Güncelleme: 23:05

Fethiye Belediyesi'nin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası başlattığı dayanışma kampanyasında toplanan malzemeler, 6 TIR ve 1 kamyonla deprem bölgesine gönderildi. Başkan Alim Karaca, "2 yardım TIR'ını önceden gönderdik, şimdi 4 TIR'ımızı gönderiyoruz, ardından 5 TIR daha göndereceğiz" dedi.

Fethiye Belediyesi, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye yardım göndermek için tüm birimlerini seferber etti. Belediye Başkanı Alim Karaca'nın çağrısı üzerine, ilçede yaşayan yurttaşlar yardım toplama merkezlerine akın etti. Başkan Karaca ve Fethiye Belediyesi ekipleri, gece geç saatlere kadar gelen yardımları paketledi. Deprem bölgesine giden yardım TIR'larında battaniye, ısıtıcı, ayakkabı, çocuk bezi, paket havlu peçete, yiyecek gibi malzemeler yer aldı.

TIR'ları afet bölgesine gönderirken açıklamalarda bulunan Karaca, şunları kaydetti:

"5 TIR DAHA GÖNDERECEĞİZ"

"2 yardım TIR'ımız yola çıkmıştı, şimdi de 4 TIR'ımız daha hazır. Bu yardım TIR'larımıza ilaveten 5 TIR'ımız daha geliyor. Bölgemizde gönüllü vatandaşlarımızla birlikte olağanüstü bir şekilde çalışıyoruz. Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz. Afet bölgesinden çok üzücü haberler geliyor. Fethiyemizde görev yapan Hatay Müftümüzü kaybettik. CHP İlçe Başkanımızın amcasının oğlu şu an enkaz altında. Hatay'da da yıkımın çok etkili olduğu ve insanların o bölgede çok zor durumlar olduğu bilgiler geldi. Şu an Samandağ'a bir tırımızı gönderiyoruz.

"YARDIMSEVERLERİMİZ MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİNİN DE İHTİYAÇLARINI GİDERDİ"

Fethiye Belediyesi ile protokol imzalayan Mahalle Afet Gönüllüleri'ni afet bölgesine göndermiştik. Akutumuzu göndermiştik. Onların ihtiyacı vardı. Yardımseverlerimiz ihtiyaçları giderdi. Bir kamyon malzemeyi de gönüllülerimize gönderiyoruz. Özellikle demir kesici aletlere, yağmur geçirmeyen mont ve botlara ihtiyaç vardı. Onları gönderdik. Tüplü ısıtıcılar çok önemli. Bu ihtiyacı da gönderiyoruz. Ancak yardımsever vatandaşlarımız tüplü ısıtıcı bize verirlerse, biz göndermeye hazırız. Fethiyemizde birinci derece deprem bölgesi. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İlgili bakanlık da kentsel dönüşüm ile ilgili yerel yönetimlerle ivedi bir şekilde çalışmaya başlamalı. İleride daha büyük sorunlar çıkmasın."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Fethiye Belediyesi'nin Yardım Tırları Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement