Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, fikir sahibiyle sanayiciyi bir araya getiren "Fikir Ormanı Projesi"nin, üniversite sanayi iş birliğinde önemli bir adım olduğunu söyledi.
Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD), Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ve Uludağ Üniversitesinin (UÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilen, yenilikçi fikir sahiplerinin, sermaye sahibi yatırımcılarla bir araya getirilip, Türkiye'de yüksek katma değerli ve teknolojik ürünler üretilmesi amaçlanan proje, UÜ Rektörlük binasında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Aynı zamanda ULUTEK'in başkanı olan Parseker, üretimde ileri teknoloji seviyesinin payının artırmasının önemine değinerek, ülkedeki ürün gamını daha değerli hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Fikir sahibiyle sanayiciyi bir araya getiren projenin, üniversite sanayi iş birliğinde önemli bir adım olduğunu bildiren Parseker, ileri teknoloji ürünlerinin Türkiye'de daha fazla içselleştirilip, ortaya konması gerektiğini ifade ederek, "Yüzde 43 olan orta ve yüksek teknolojideki ürünlerin ihracatının üretimdeki payı, yüzde 90'lara çıkarılmak zorundadır. İhracatın kilo başı değerinin artması için fikirlerin yatırımcıyla buluşması çok önemlidir" dedi.
BUMİAD Başkanı ise İlker Özaslan, uzun süre üzerinde çalışılarak hazırlanan
"Fikir Ormanı Projesi"ne yeni fikirlerin ulaşmaya başladığını bildirdi.
Projenin kentin gelişimi adına çok faydalı olacağını dile getiren Özaslan,
"Proje sadece üniversiteyle sınırlı değildir. Fikri olan herkes başvurabilir. Sanayi, tarım ve çevreyle ilgili geniş bir yelpazeye sahiptir" ifadesini kullandı.
Özaslan, fikri olanların "www.fikirormani.org" adresinden başvuru yapabileceğini kaydetti.
UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise sosyal sorumluluk kapsamında hazırlanan ve kar amacı gütmeyen projenin, üniversite ile sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti. - BURSA
Son Dakika › Yerel › 'Fikir Ormanı Projesi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?