Foça Tarımına Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

Foça Tarımına Büyük Destek

Foça Tarımına Büyük Destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker İzmir'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteği sağlanan projelerin toplu açılış ve makine ekipman dağıtım törenine katıldı.

19.03.2014 13:14

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker İzmir'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteği sağlanan projelerin toplu açılış ve makine ekipman dağıtım törenine katıldı. Törende Torbalı ve Foça ilçelerine yapılan video konferans bağlantısıyla, geçen yıl yüzde 50 hibe desteği sağlanan 40 projenin açılış töreni yapıldı.

Foça'daki tesisin açılışını video konferans bağlantısıyla yapan Bakan Eker Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ile birlikte açılışı Kemalpaşa'dan yaptı. Tesisle ilgili Bakan Eker'e açıklama yapan Kaymakamı Niyazi Ulugölge, "Bugün açılan 40 tesisisin 3 tanesi Foça'da. şu anda açılışını yaptığımız soğuk hava deposu ve paketleme tesislerinin kırsal desteklemeden yararlanmış 526.000 TL hibe desteği olmak üzere 1.250.000 Türk liralık yatırımla hayata geçirilmiştir. İşletmenin kapasite artırılması ile bir çok kişiye iş imkanı sağlanacaktır. Sayın Bakanımız ve Bakanlığımızın ilçemize verdiği destek için yatırımcılar ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum" dedi. Bakan Eker de tesislerin ilçeye hayırlı olması dilekleriyle açılışı video konferans yöntemi ile yaptı.

Törene Menemen Ticaret odası Başkanı Yılmaz Güral, MTO yönetim kurulu üyeleri, Foça AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Emrullah Keleş, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, İlçe Tarım Müdürlüğü elemanları ve İşletme Sahibi Orhan Pembe ve vatandaşlar katıldı.

Törene katılan AK Parti Belediye Başkan adayı Salih Emrullah Keleş, yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz ülkede barış ortamı ve demokratikleşmenin sağlanması ve kalkınmanın hızlanması için çaba göstermektedir. Bu çabaları önümüzdeki dönemde Foça için kanalize etmeye çalışacağız" diye konuştu. Törene katılan Menemen Ticaret odası Başkanı Yılmaz Güral işletmenin bu bölgede gururları olduğunu, 25 yıldır üretim yapıldığını, Türkiye'de üretilen mantar üretiminin yüzde 30'luk kısmını ürettiklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça Tarımına Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement