GAÜN'de Bitki Besin Elementi Eksikliği ve Fazlalığı Semineri - Son Dakika
Yerel

GAÜN'de Bitki Besin Elementi Eksikliği ve Fazlalığı Semineri

GAÜN\'de Bitki Besin Elementi Eksikliği ve Fazlalığı Semineri

GAÜN Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım öğrencilerine 'Bitki Besin Elementi Eksikliği ve Fazlalığı' konulu seminer verildi.

21.01.2014 14:10  Güncelleme: 14:12

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu ve Gübretaş işbirliğiyle Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım öğrencilerine 'Bitki Besin Elementi Eksikliği ve Fazlalığı' konulu seminer verildi.

Gübretaş İskenderun Bölge Satış Müdürlüğü Bölge Satış Temsilcisi Ziraat Mühendisi Ferdi Vural tarafından verilen seminere, Yüksekokul Müdür V. Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet Deveci, Gübretaş İskenderun Bölge Satış Müdürü Turhan Koç, akademik ve idari personelin yanı sıra organik tarım öğrencileri katıldı.

Ziraat Mühendisi Ferdi Vural, Türkiye'de yetiştiriciliği yapılan Buğday, Mısır, Biber, Pancar vs. ürünlerde besin elementlerinin bitkideki rolünü, noksanlık belirtilerini ve uygulanacak yöntemler hakkında bilgi verdi.

Toprağın yapısını, toprağın Ph kirecini ve makro-mikro besin elementini tayin edecek doğrultuda gübreleme yapmanın önemli olduğunu belirten Vural, Bu amaçla toprağın hangi elemente ihtiyacı varsa toprak analizi yaptırılarak toprağa o elementi vererek daha iyi ve bol ürün alınacağını ifade etti.

Gübretaş İskenderun Bölge Satış Müdürü Turhan Koç, öğrencilere staj imkanı vereceklerini ve ayrıca bölüm birincilerine de burs imkanı sağlayacaklarını vurguladı.

Seminerin sonunda Yüksekokul Müdür V. Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet Deveci, Ziraat Mühendisi Ferdi Vural ve Gübretaş İskenderun Satış Müdürü Turhan Koç ile öğrencilere teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel GAÜN'de Bitki Besin Elementi Eksikliği ve Fazlalığı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement