Gaziantep Valisi Ata, Nizip'in Tarihi Yerlerini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Valisi Ata, Nizip'in Tarihi Yerlerini Gezdi

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Nizip ilçesine bağlı köyler ve merkezde bulunan tarihi yerleri gezdi.

03.01.2012 18:01

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Nizip ilçesine bağlı köyler ve merkezde bulunan tarihi yerleri gezdi.

Ata ve beraberindekilerin ilk durağı ilçeye bağlı Kamışlı köyü sınırları içerisinde bulunan ve İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında yolu yapılan Rumkale oldu.

Burada hem yolu inceleyen, hem Rumkale'yi tepeden izleyen Ata ve beraberindekiler, daha sonra ise eski Kamışlı köyünde bulunan ve tarihi 600 yıla dayanan tarihi Kamışlı mağaralarını ve 2002 yılında terk edilen ve 15 haneli tarihi evleri ziyaret etti.

Vali Ata, daha sonra Erenköy ve Zeugma kazı alanını gezdi, ardından Nizip Meslek Yüksekokulu'na giderek burada öğrencilerle bir araya geldi.

Ata, ilçe merkezine geçerek Ak Evler Mozaik alanını tarihi Fevkani Kilisesi'ni, Nizip Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Şıhlar Taziye Evini, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Çarşı Camisini ve en son olarak ise Mimar Sinan Mahallesine yapılacak olan Kültür Merkezindeki çalışmaları inceleyerek ilçeden ayrıldı.

Yapılan gezi ile ilgili açıklama yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata,

"Nizip'te bulunmamızın amacı Nizip ilçesinde bulunan ve gün yüzüne çıkan tarihi mekanları yerinde görmektir. Bu kapsamda yaptığımız geziler kapsamında gerek ilçeye bağlı köylerde gerek ilçe merkezinde tarihi değeri yüksek olan bir çok yerimizi yerinde gördük ve inceledik" dedi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep Valisi Ata, Nizip'in Tarihi Yerlerini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement