Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti İzmir 2. bölgeden milletvekili adayı İbrahim Turhan, yeni dönemde yaratıcı fikirlerin hayata geçmesi için daha önce Borsa İstanbul'da başlattıkları "özel pazar modelini" Türkiye ölçeğine yaygınlaştıracaklarını belirtti.

23.05.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir 2. bölgeden milletvekili adayı İbrahim Turhan, yeni dönemde yaratıcı fikirlerin hayata geçmesi için daha önce Borsa İstanbul'da başlattıkları "özel pazar modelini" Türkiye ölçeğine yaygınlaştıracaklarını belirtti.

Turhan, İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen "Gençlik, Girişimcilik ve İnovasyon" konulu panelde yaptığı sunumda, Türkiye'nin girişimcilik konusunda hiçbir eksiğinin olmadığını ancak girişimci ruhun tek başına sonuç vermediğini söyledi.

Bu noktada araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin önemli olduğunu, inovatif (yaratıcı) fikirlerle yatırımcıların buluşması gerektiğini dile getiren Turhan, bunu sağlamak için Borsa İstanbul başkanlığı yaptığı dönemde "özel pazar modelini" hayata geçirdiklerini kaydetti.

Turhan, bu modelle öncelikle yatırımcıları ve girişimcileri buluşturduklarını, sorunların çözümü için de inovatik girişimcilik alanında en başarılı model olan Silikon Vadisinin destekleyicisi Kaliforniya Üniversitesi ile stratejik ortaklık imzaladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu bize yüzde 82'lik girişimci, bütün dinamizmine sahip, zeki insanımızın aklına gelen parlak fikirlerinin başarılı projelere ve sürdürülebilir iş modeline dönüşmesi fırsatı veriyor. Parlak fikirleri olan girişimcileri Amerika'ya gönderiyoruz, orada hızlandırılmış eğitime tabi tutuluyorlar, ardından da bu işin pratikte nasıl işlediğini görmeleri için Silikon Vadisi'ne götürüyoruz. Aynı şekilde oradakileri de buraya getiriyoruz, bu çift yönlü etkileşim programı. Tüm aşamaların bitmesinden sonra bu fikirleri yatırımcıların karşısına çıkarıyoruz. Çözüm böyle olur, önümüzdeki dönemde AK Parti hükumeti olarak bu modeli yaygınlaştırarak Türkiye ölçeğinde hayata geçireceğiz. Bu bağlamda 2023 hedeflerine ulaşıp, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi haline getireceğiz."

Dağ: "Millet kaybedecek, onlar kazanacak tek hedefleri bu"

AK Parti İzmir Milletvekili ve adayı Hamza Dağ, "Ya tek başına iktidar olacak bir AK Parti var ya da koalisyona gidecek bir sistem var" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kemalpaşa'da seçim bürosu açılışına AK Parti İzmir Milletvekili ve adayı Hamza Dağ ile birlikte AK Parti milletvekili adayları Savcı Sayan, Tansu Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Bilal Kırkpınar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Dağ, 7 Haziran genel seçimleri öncesi safların çok netleştiğini dile getirdi.

Dağ, "Ya tek başına iktidar olacak bir AK Parti var ya da koalisyona gidecek bir sistem var. Koalisyondan millet mi kazanacak? Hayır. Milletin kazanamayacağı şeyi birileri pompalamaya çalışıyor. İşte onlar her zaman boşluktan kazanmışlardır. Bir kısım sermaye ve medya, ne zaman siyaset alanında bir boşluk olmuşsa, kazanmışlardır. Millet kaybedecek, onlar kazanacak tek hedefleri bu. Allah'ın izniyle milletimiz bunları fırsat vermeyecek" diye konuştu.

Şeboy'dan Sanayi Yerleşkesi Projesine destek

AK Parti İzmir 2. bölge 3. sıra adayı Cemil Şeboy ise seçim çalışmaları kapsamında 3. Sanayi Sitesi esnafıyla buluştu.

3. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Bülent Akşakar ve Bornova Oto Tamircileri Odası Başkanı Bülent İşçi'den sorunlar hakkında bilgi alan Şeboy, şehir içinde kalan 1, 2 ve 3. sanayi sitelerinin daha uygun bir yere taşınması için hazırladıkları sanayi yerleşkesi projesine destek verdi.

Şeboy, bu projenin yeni dönemde TOKİ aracılıyla hayata geçirilebileceğini ifade eden Şeboy, şunları söyledi:

"İzmir'de şu an hiçbir belediyenin sanayi yerleşkesi gibi bir projeyi hayata geçirecek gücü yok. Bu projeyi daha hazır bir duruma getirdikten sonra TOKİ'nin kapısını çalacağız. Çünkü böylesine büyük bir projeyi ancak TOKİ yapabilir. Esnaf kardeşlerimiz de kira öder gibi o dükkanları satın alır. Tabi bu yerleşkeden sadece gerçekten esnaf olanların yararlanması için birlikte çalışacağız. Yoksa işin içine al, sat mantığı girerse esnafımız yine yüksek kira ödemek zorunda kalır, bu proje de amacına ulaşmaz. Ben göreve başladıktan sonra hep beraber oturacağız bu projeye yön vereceğiz."

-"Vergileri faize değil, yatırıma, hizmete harcadık"

AK Parti İzmir 1. bölge 4. sıra adayı Hüseyin Kocabıyık, seçim çalışmaları kapsamında, General Kazım Özalp Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahallelilerle sohbetinde 13 yıllık AK Parti iktidarında, halktan alınanın faiz lobisine değil, halka hizmete aktarıldığını ve bundan birilerinin rahatsızlık duyduğunu ifade eden Kocabıyık, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 2002 yılında devlet vatandaştan topladığı paranın yüzde 86'sını faize veriyordu. Türkiye'de kendini üstün gören, Anadolu insanını aşağı gören bir kesim var. Biz önceden faiz lobisine, İstanbul'da, Londra'da yaşayan o malum 3 bin aileden aldığımız paraları, Anadolu insanına yol, havaalanı, yerli tank, helikopter olarak verdik. Yani yatırım yaptık; işte çaldığımız para o. Şimdi bu bütün sıkıntılar bundan dolayı yaşanıyor, o faiz lobisi o parayı geri almak istiyor, o da ancak AK Parti devletin başından giderse olur. Umarım vatandaşlarımız bu meseleyi bütün gerçekliğiyle anlamıştır."

-"Yeni Türkiye ile birlikte 'Yeni İzmir' diyelim"

AK Parti İzmir 1. bölge 6. sıra milletvekili adayı Necip Nasır da yaptığı açıklamada, yeni dönemde İzmir'de "ben yaptım oldu" algısını yıkarak tüm aktörlerle birlikte hareket edeceklerini belirtti.

İzmir'i hak ettiği noktaya taşımak istediklerini dile getiren Nasır, şunları kaydetti:

"İzmir, Türkiye'nin Batı'ya açılan kapısı ve bir arada olan bir yapısı var. Bu yüzden İzmir için alınacak bir kararda da tüm aktörlerin aynı masa etrafında toplanabilmesi gerekiyor. Söz konusu İzmir olunca siyasi kaygılar bir kenara atılmalı ve İzmir'in gelişmesi için kararlar alınmalıdır. 'Yeni Türkiye' ile birlikte 'Yeni İzmir' diyelim ve 'ben değil, biz olalım'. İzmir'in öncelikli sorunlarının çözümü için İzmir'in geçmişten gelen istişare kültürünü gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor. İzmir'i eskiden olduğu gibi Anadolu'nun ayak alışkanlığı haline getirmeliyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement