Guguk Kuşu" Yenimahalle'de - Son Dakika
Yerel

Guguk Kuşu" Yenimahalle'de

Guguk Kuşu" Yenimahalle\'de

Tiyatro severler tarafından büyük beğeni gören Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu’nun oyunu Guguk Kuşu (Kafesten Bir Kuş Uçtu), Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Yenimahallelilerle buluştu.

03.03.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro severler tarafından büyük beğeni gören Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu'nun oyunu Guguk Kuşu (Kafesten Bir Kuş Uçtu), Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Yenimahallelilerle buluştu.

Yenimahalle Belediye Başkan Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen oyuna, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2 BİN KİŞİLİK SALON TIKA BASA DOLDU

Başrollerini Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Galip Erdal, Bahattin Doğan, Levent Can, Kevork Türker ve Engin Yüksel'in paylaştığı tiyatro oyununda, tutuklu bulunduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapan ve bu sayede güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevk edilen bir mahkumun hayatı anlatıldı. Muhteşem performanslarıyla izleyenleri büyüleyen 20 kişilik dev kadro, 2 bin kişilik salonu tıka basa dolduran tiyatro severlerden tam puan aldı.

YAŞAR KEMAL UNUTULMADI

Ünlü tiyatro oyunlarını halkla buluşturmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Yaşar, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Usta Yazar Yaşar Kemal'i de anmayı unutmadı. Yenimahalle'nin cumhuriyetin ilçesi olduğunu belirten Yaşar, "Yenimahalle cumhuriyetin değerlerine sahip çıkıyor. Sanata ve sanatçıya sahip çıkıyor. Bugün bu yüzden buradayız. Türkiye'nin gelişmesi sanata ve sanatçıya değer vermekten geçiyor. Geçtiğimiz günlerde çok acı bir kaybımız oldu. Büyük Usta Yaşar Kemal'i toprağa verdik. Onun romanlarından, öğretilerinden hepimiz yararlandık. O dünyaya sadece kendini değil bizleri de tanıttı. Ömrü boyunca ülkenin bölünmez bütünlüğüne de, kardeşçe yaşamaya da, barışa da hizmet etti. Ruhu şad olsun" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Guguk Kuşu' Yenimahalle'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement