Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Hatay'ın anavatana katılışının 75. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Toksoy, yayımladağı mesajda, Hatay meselesinin siyasi ve diplomatik bir başarı olarak tarihte yer aldığını belirtti.
Büyük Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" şiarı üzerinde şekillenen dış politika anlayışının Türkiye'ye şüphesiz ciddi kazanımlar sağladığını ifade eden Toksoy, şöyle devam etti:
"Bu kazanımlardan biri de geliştirilen stratejiler kararlı ve tavizsiz bir şekilde yürütülen akılcı politikalar sayesinde Hatay'ın anavatana katılması olmuştur. Dolayısıyla Hatay'ın Anavatana katılmasının siyasi ve diplomatik bir başarı olarak da tarihimizde özel bir yeri bulunmaktadır. Bu vesileyle, zaferle sonuçlanmasında büyük pay sahibi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'i rahmet ve minnetle yad ediyorum."
Payas Kaymakamından İncelemeler
Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, 2. Organize Sanayi Başkanlığının yapımını üstlendiği, Payas 100. Yıl Ortaokulu bahçesinde yapımı davam etmekte olan 10 derslik anaokulunun inşaatında incelemelerde bulundu.
Demiröz, inclemelerin ardından yaptığı değerledirmede, hızla devam eden okul inşaatının 2014-2015 eğitim yılına yetiştirmeye çalıştıklarını bildirdi.
Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için yoğun bir gayret sarf ettiklerini ifade eden Demiröz, amaçlarının okul öncesi eğitimi yaygınlaştırarak toplumda ferkındalk düzeyini yükseltmek olduğunu kaydetti. - Hatay
Son Dakika › Yerel › Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?