HDP, Cezaevlerindeki Sorunlara İlişkin Soru Önergesi Hazırladı - Son Dakika
Yerel

HDP, Cezaevlerindeki Sorunlara İlişkin Soru Önergesi Hazırladı

HDP, Cezaevlerindeki Sorunlara İlişkin Soru Önergesi Hazırladı

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, cezaevlerinde yaşanan bazı sorunlara ilişkin, Adalet Bakanı Kenan İpek'e soru önergesi verdi

06.09.2015 14:39

Atalan, cezaevlerindeki sorunları meclise taşıdı

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, cezaevlerindeki nakil, sevk ve çıplak aramalarla ile ilgili Adalet Bakanı Kenan İpek'e soru önergesi verdi.

Önergede, sevk ve tahliyelerin nedenlerini, cezaevlerindeki çocuk sayısı, çıplak arama usulleri gibi soruları ileten Atalan, cezaevlerinde ciddi hak ihlallerinin yaşandığını iddia etti.

Atalan, "Gözaltı ve tutuklamalar devam ederken başta Batman, Siirt, Mardin, Hakkari, Diyarbakır illerinde bulunun tutuklular hakkında herhangi kesinleşmiş bir hüküm olmadığı halde bulundukları illerden binlerce kilometre uzaklıktaki başka illerde bulunan cezaevlerine nakledilmektedirler.Son olarak Diyarbakır ve Batman'daki 150'ye yakın tutuklu ve hükümlü civar illerden yüzlerce kilometre uzaklıktaki Trabzon iline nakledilmişlerdir. Bu nakillerin devam edeceği belirtilmektedir. Özellikle örgüt üyeliği suçlamaları ile karşı karşıya kalan, büyük baskı altında tutulan, yaşları küçük çocukların maruz bırakıldıkları bu uygulama nedeniyle psikolojik işkenceye maruz kalmaktadırlar" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP, Cezaevlerindeki Sorunlara İlişkin Soru Önergesi Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement