Heidi değil, Sivaslı Hira: Arıları çıplak elle tutuyor, ata biniyor ve süt sağıyor - Son Dakika
Yerel

Heidi değil, Sivaslı Hira: Arıları çıplak elle tutuyor, ata biniyor ve süt sağıyor

Heidi değil, Sivaslı Hira: Arıları çıplak elle tutuyor, ata biniyor ve süt sağıyorSİVAS Arıları çıplak elle avuçluyor, ata biniyor ve süt sağıyor.

15.12.2022 11:01  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heidi değil, Sivaslı Hira: Arıları çıplak elle tutuyor, ata biniyor ve süt sağıyor

SİVAS Arıları çıplak elle avuçluyor, ata biniyor ve süt sağıyor. Çizgi film kahramanı Haidi'ye taş çıkartan Sivaslı 5 yaşındaki Hira, cesareti ve köy yaşantısına uyumu ile dikkat çekiyor.

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Sofular köyünde yaşayan Fatih ve Zöhre Yıldırım çiftinin 5 yaşındaki kızları Hira Nur Yıldırım, yaptıklarıyla hem şaşırtıyor hem de takdir topluyor. Hayvancılık yapan baba Yıldırım, erken doğan buzağı ölmesin diye bir süre evde besledi. Buzağı ile tanışan Hira, Benekli ismini verdiği buzağıyı çok sevdi. Günün çoğunluğunu buzağıyla geçiren Hira, adeta onla yatıp kalktı. Benekli ile hayvanlara karşı sevgisi bir hayli artan Hira, bu süre zarfında tavuk, arı, at, köpek ve kedi gibi birçok hayvan beslemeye başladı. Tavukları besleyip süt bile sağabilen küçük kız bu köy yaşantısıyla, herkesin kalbinde yer edinen çizgi dizi karakteri Heidi'ye benzetildi. Kimi zaman atada binebilen minik kız hayvan sevgisiyle birçok kişiden takdir topluyor. Özellikle koruyucu elbise giymeden arılara yaklaşan minik kız, cesaretiyle dikkat çekiyor.

"Arılardan korkmuyorum"

Arılardan korkmadığını söyleyen Hira, " Hayvan sevgisi bende Benekli ile çıktı. Benekli dana oluyor. Dana ahırda duruyordu. Babam eve getirmiş. Ben Sivas'taydım bilmiyordum. Eve geldim Sonra Benekli'yi gördüm. Kedim, tavuk, kış, arı, köpek ve atım var. Hiç korkmuyorum onlardan. Arılara ilk önce sevdim. Yaklaşabildim yanlarına. Arılardan korkmuyorum" diye konuştu.

"Maskesiz eldivensiz arılara bakım yapıyoruz "

Sofular köyü muhtarı ve aynı zaman da Hira'nın babası Fatih Yıldırım, Hira'nın ile birlikte maskesiz eldivensiz arılara bakım yaptıklarını ifade ederek, "Hayvanları sevmeye başladı. Onlara bakıyor ilgi gösteriyor. İnek sağmaya giderken annesiyle birlikte o da gidiyor. Benimle ahıra hayvanların yanına gidiyor. Baktım her şeyi seviyor. Ne istediyse aldım. Baktı m sevgisi çok, güzel devam ediyor. Şuan tavuklarına bakıyor, köpeği var, inekleri var, onlarla ilgileniyor. Hira bu arılar senin dedi. Devamlı benle arıların içerisine girince o arılara Hira alıştı. Çekinmedi korkmadı derken kendini cesaretlendirdi. Benimle arılara bakmaya başladı. Maskesiz eldivensiz arılara bakım yapıyoruz birlikte" dedi.

Heidi değil, Sivaslı Hira: Arıları çıplak elle tutuyor, ata biniyor ve süt sağıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Heidi değil, Sivaslı Hira: Arıları çıplak elle tutuyor, ata biniyor ve süt sağıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement