İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Balıkesir'de - Son Dakika
Yerel

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Balıkesir'de

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Balıkesir\'de

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki mayınlı pusuda şehit olan 5 askterden Balıkesirli Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in ailesini ziyaret ederek başsağılığı dileğinde bulundu.

25.08.2012 20:32

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki mayınlı pusuda şehit olan 5 askterden Balıkesirli Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in ailesini ziyaret ederek başsağılığı dileğinde bulundu. Savaştepe ilçesindeki şehit evinin önünde kurulan taziye ç adırında şehirdin annesi Aynur ve babası Rıfat Zengin ile görüşen Bakan Şahin, kendisine terörle yeterince mücadele edildiğine inanmadığını ifade eden acılı şehit annesi Aynur Zengin'e, gerekli mücadelenin kararlılıkla yapıldığını, şehitlerin kanının yerde kalmadığını ve kalmayacağını söyledi.

BAKAN ŞAHİN KARAKOLU ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in daha önceden planlanmasına rağmen Balıkesir'e yaklaşık 2 saat gecikmeyle geldi. Çanakkale Lapseki'deki şehit ailesini ziyaretinden sonra askeri helikopter ile Balıkesir'in Savaştepe ilçesine gelen Bakan Şahin'i ilçe stadyumunda Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, eski millvetvekili ve Başbabakan danışmanı Endonezya Büyükelçisi Zekeriya Akçam, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, AK Parti İl Sekreteri Mehmet Akif Okur ve partililer karşıladı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin buradan ilçe merkezindeki Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığına geçti. Jandarma komutanlığını bir süre ziyaret eden Bakan Şahin, ilçe jandarma komutanlığı bahçesindeki kamelyada TRT'nin canlı yayınına katıldı. TRT'nin Balıkesir Savaştepe'deki canlı yayını Çanakkale olarak vermesi dikkat çekti. TRT'nin canlı yayınından önce kamelyaya davet edilen basın mensuplarına canlı yayından önce Bakan Şahin otururken görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verildi. Bu sırada bir gazetecinin, "Sayın Bakanım, bundan sonra (şehit evlerine) taziye ziyaretinde bulunacak mısınız?" şeklindeki sorusuna sözlü cevap vermeyip tebessüm etti. çişleri Bakanı Şahin'in ziyareti sırasında ilçede polis ve asker tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Bursa'dan gelen polis Özel Haraket Timindeki görevliler ise uzun namlulu silahlarıyla Bakan Şahin'in ziyaret ettiği yerlerin çevresinde kuş uçurtmadı.

Bakan Şahin ilçe jandarma komutanlığından ayrılıp yaya olarak dünh toprağa verilen ilçedeki şehit evine taziye ziyaretinde bulundu. Ailenin isteği ve tepkisi üzerine bu ziyaretle ilgili basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in annesi, babası ve kardeşleriyle bir süre görüşen Bakan Şahin daha sonra şehidin kabrine gidip dua etti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin akşam saatlerinde helikopterle Savaştepe'den bir düğün merasimine katılmak üzere Gönen ilçesine hareket etti.

(YU)

25.08.2012 20: 09: 22

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Balıkesir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement