Iğdır Üniversitesi'nden Van Depremzedelerine Prefabrik Konut Yardımı - Son Dakika
Yerel

Iğdır Üniversitesi'nden Van Depremzedelerine Prefabrik Konut Yardımı

Iğdır Üniversitesi\'nden Van Depremzedelerine Prefabrik Konut Yardımı

Iğdır Üniversitesi'nin, "Gönlümüzdeki Van Teli" etkinliği çerçevesinde toplan para ile Vanlı depremzedeler için 2 prefabrik konut yaptırıldı.

11.01.2012 14:47

Iğdır Üniversitesi'nin, "Gönlümüzdeki Van Teli" etkinliği çerçevesinde toplan para ile Vanlı depremzedeler için 2 prefabrik konut yaptırıldı.

Iğdır Üniversitesi eğitim görevlileri ve öğrencilerin "Gönlümüzdeki Van Teli" adıyla düzenledikleri şiir ve dinleti gecesinde katılımcılardan toplanan nakdi yardımı da Kızılay'ın Van depreminde zarar gören vatandaşlar için kullanılmak üzere açmış olduğu banka hesabına yatırdı. Bu hesapta toplanan para ile Vanlı depremzedeler için 2 adet prefabrik ev yaptırarak yardım faaliyetlerine yeni bir boyut kazandırdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz,

meydana gelen depremlerden sonra Van'ı terk etmeyen vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu çetin geçen kış şartlarına rağmen, maalesef hayatlarını halen çadırlarda sürdürdüğünü hatırlatarak, devlet tarafından hazırlanan konteynır kentlerin yapımı devam ederken, Iğdır Üniversitesi yönetimi olarak kendilerinin de, depremzede vatandaşların durumuna kayıtsız kalması düşünülemez olduğuna dikkat çekti.

Üniversite olarak bu güne kadar yardım amaçlı olarak yapmış olduklarının yanı sıra barınma sorunu ile de ilgili bir şeyler yapmaları gerektiğini düşündüklerini ifade eden yılmaz, "Bu nedenle, Üniversitemiz tarafından 2 adet prefabrik yapı temin edildi. Bu prefabrik yapılar, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde kullanılmak üzere Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a teslim edildi. Sayısal bakımdan düşünülürse, Iğdır Üniversitesi tarafından teslim edilen prefabrik evler, orada yaşayanların

dertlerine derman olduğu söylenemez.

Ancak, Iğdır Üniversitesi olarak bizlerin yapmış olduğu bu yardımın sembolik değerinin olduğu bilinmelidir. Bu prefabrik evler hem Van'da yaşanan acıların Iğdır'da da hissedildiğinin bir göstergesi, hem de yardımda bulunmak isteyen insanların yardımlarına yön vermesi açısından sembolik bir değer olduğunun bilinmesi gerekir" dedi.

Prefabrikelerin ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Yılmaz, prefabrik evleri farklı görev ve işlerde kullanılabilecek şekilde temin ettiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Yılmaz, "Iğdır Üniversitesi tarafından hazırlanan prefabrik evler toplamda 60 metrekare genişliğindedir. İçinde bir odası, bir salonu, banyosu ve küçük bir mutfağı bulunan evler şeklinde tasarlanmıştır. Tasarımı çok yönlü kullanıma yönelik olarak yapılmıştır. Hibe ettiğimiz prefabrik yapılar temel barınma ihtiyacına cevap verebilecek niteliktedir. Üniversitemiz tarafından hibe edilen prefabrik evler Yüzüncü Yıl Üniversitesine teslim edilmiştir. Bu durumun, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin kış

şartlarından dolayı hizmet verilmekte güçlük çektiği hizmetlerini ifa etmesine katkıda bulunduğunu bilmek, Iğdır Üniversitesi camiası olarak bizlere büyük mutluluk vermektedir. İnşallah böyle bir felaketi ülkemiz bir daha yaşamaz. Ancak bundan sonra da Iğdır Üniversitesi olarak, yurdun neresinde yaşanacak olursa olsun her türlü afette ve acı olayda vatandaşlarımızın yanında olacağız"

şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır Üniversitesi'nden Van Depremzedelerine Prefabrik Konut Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement